DAMENE BAK MGP-STJERNA: Carl Espen Thorbjørnsen flankert av manager Kimberly Larsen (til venstre) og låtskriveren bak bidraget Silent Storm, Josefin Winther. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
DAMENE BAK MGP-STJERNA: Carl Espen Thorbjørnsen flankert av manager Kimberly Larsen (til venstre) og låtskriveren bak bidraget Silent Storm, Josefin Winther. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

Kjenner du igjen Carl Espens manager?

Var taus og mystisk tv-kjendis på nittitallet. Nå gifter hun seg med MGP-favorittens låtskriver.

(Dagbladet): Det er selvfølgelig Kimberly Larsen - «Tause Tove» fra de tre første sesongene av «Hotel Cæsar».

Hun er dama som i disse dager har hendene fulle med å håndtere alle henvendelsene til Carl Espen Thorbjørnsen - sangeren som kom kom fra intet og kapret folkets hjerter i den siste delfinalen av Melodi Grand Prix og som nå er blant favorittene til å vinne lørdagens finale.

Da den lite snakkesalige tjenestepiken forsvant ut av den evigvarende såpeserien i år 2000, hadde Kimberly Larsen fått smaken på TV-bransjen og fortsatte som programleder, regissør og etterhvert produsent.

Parallellt har hun jobbet med musikk, blant annet som manager for artister.

Eget selskap Nå driver hun sitt eget selskap i England med fem ansatte og mange prosjektmedarbeidere, og er både manager for og forlovet med Josefin Winther - Carl Espens kusine og komponisten bak MGP-bidraget «Silent Storm».

- Da vi bestemte oss for å sende inn en låt til Melodi Grand Prix med Carl Espen, som ikke har tidligere erfaring som artist og ikke noe apparat rundt seg, var det naturlig at jeg også ble manageren hans, forklarer Larsen.

Hun roser «Hotel Cæsar» som innfallsportal til mediebransjen.

- Det er en jobb der du får se mye og være med på mye, og du lærer deg hva de forskjellige rollene i en TV-produksjon dreier seg om. Selv ble jeg veldig interessert i alt som skjedde bak kamera, sier hun.

Takknemlig Carl Espen er svært takknemlig for hennes kydnige veiledning midt i MGP-sirkuset.

- Når man kommer helt fersk inn i dette og egentlig ikke har peiling på noe som helst, er dte utrolig fint å kunne jobbe med både Kimberly og Josefin, sier han.

- Siden jeg kjenner dem så godt, kan jeg stole hundre prosent på dem, sier vokalisten, som til daglig jobber i et glassmesterfirma, vokter døra på rockeklubben Garage og har en bakgrunn blant annet i de norske utenlandsstyrkene i Kosovo.

Gifter seg Ambisjonene for Kimberlys selskap er høye. Kongstanken er å gi folk som jobber med film og visuelle medier likeverdige muligheter på arbeidsmarkedet.

Det nettbaserte ressurssenteret Riot, der frilansere i kreative yrker kan få hjelp til de mindre kreative sidene ved å drive business i tillegg til å vise seg fram for potensielle oppdragsgivere, er blant de store prosjektene.

Men hun driver også eget produksjonsselskap, er konsulent for andre produsenter og jobber med å sette opp et forlag. Det betyr ikke at kalenderen er for full til hyggeligere sysler.

- I sommer gifter vi oss. Vi fant ut at dette var virkelig et år vi kunne ta på oss enda et prosjekt, sier hun lattermildt.
 

TAUSE TOVE: Kimberly Larsen sammen med Martin Garfalk i «Hotel Cæsar». Hun spilte i serien fra 1998 til 2000. Foto: Atle Bye / TV 2
TAUSE TOVE: Kimberly Larsen sammen med Martin Garfalk i «Hotel Cæsar». Hun spilte i serien fra 1998 til 2000. Foto: Atle Bye / TV 2 Vis mer