Kjenner du igjen denne Elvis-låta?

«The King» gjenoppstår i ny musikalsk drakt gjennom Lisa Dillan. Med seg på scenen har hun Presleys egne musikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - I starten var det noen timer med «starstruck», selvfølgelig, sier vokalist Lisa Dillan om det første møtet med Paul Leim, Norbert Putnam og James Burton.

De to sistnevnte spilte henholdsvis bass og gitar med Elvis Presley på 60- og 70-tallet, mens trommis Leim har vært mangeårig medlem av TCB Band - Presleys faste band - men ble medlem etter popkongens død.

Dillan er jazzvokalist, lærer i improvisasjon og selverklært Elvis-fanatiker. Sammen med gitarist Asbjørn Lerheim gjør hun sin helt egen versjon av Elvis' musikk under navnet «Quite Quiet Project».

Da Dagbladet møter dem befinner alle fem seg i lokalene til Norges musikkhøgskole, for å øve til helgens konserter i Voss, Nøtterøy og Oslo.

Og ja, det er «I'll Remember You» gjengen spiller i videovinduet øverst i saken.

- Virkelig unik Etter å ha vært Elvis-fan i over tre tiår fikk Dillan laget album med sine egne versjoner av «Kongens» låter i Nashville i 2012, den gang med Leim, Putnam og Burton som studiomusikere.

Det ble spiren til samarbeidet som har fått amerikanerne til å ta den drøyt seks timer lange flyturen over «fjorden» fra USA til Norge to ganger for å spille konserter.

- Lisa er ganske annerledes enn Elvis. Hun har en virkelig uvanlig stemme, og er virkelig unik, sier James Burton, som ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2001 av Keith Richards.

Leim forteller at de får mange henvendelser fra musikere som ønsker å spille Elvis' låter sammen med dem på akkurat samme måte som Elvis selv spilte låtene. Da er det langt fra sikkert at gjengen takker ja.

PÅ NORGESVISITT: (Fra venstre) Paul Leim, Norbert Putnam og James Burton er i Norge for å spille Elvis' låter i ny drakt med jazzvokalist Lisa Dillan. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
PÅ NORGESVISITT: (Fra venstre) Paul Leim, Norbert Putnam og James Burton er i Norge for å spille Elvis' låter i ny drakt med jazzvokalist Lisa Dillan. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Lisa hadde en helt unik tilnærming til låtene, sier trommeslageren om hva som fascinerte dem med «Quite Quiet Project».

Står på hodet Da Dagbladet fisker etter sammenlikninger mellom Dillan og Presley får vi ikke helt den ønskede reaksjonen fra gjengen:

- Det er litt av et spørsmål!

Burton omtaler de to som «dag og natt», før Putnam skyter inn at Dillan gjerne står på hodet og gjør yoga under en konsert, noe Presley ikke gjorde.

- Men den største forskjellen er at Elvis byttet skjorte etter hver sang han spilte inn i studio. Av og til bukser også, hvis det gikk heftig for seg, spøker bassisten.

- Lisa har samme skjorte på gjennom alle låtene.

Karisma Burton beskriver Elvis som en naturlig «entertainer».

- Han sang de fleste poplåter bedre enn originalartisten. Og han hadde en fantastisk karisma på scenen. Da vi spilte konserter kunne vi såvidt høre noe på grunn av skrikingen. Alt vi kunne høre var stemmen til Elvis.

- Har det vært noen artister på nivå med Elvis siden han døde?

- Du har noen Michael Jackson-fans som ville sagt det, sier Putnam, som ikke virker helt enig.

OVERRASKET: - Vent litt - er det «Love Me Tender» hun spiller? var reaksjonen min da jeg hørte Lisa Dillan for første gang, forteller tidligere Elvis-gitarist James Burton (midten). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OVERRASKET: - Vent litt - er det «Love Me Tender» hun spiller? var reaksjonen min da jeg hørte Lisa Dillan for første gang, forteller tidligere Elvis-gitarist James Burton (midten). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Elvis hadde mye bra på gang. Han var ekstremt vakker, og var en utrolig bra vokalist som kunne synge alt fra rock til country.

Robot-Presley? - Han appellerte til mennesker i alle aldre, skyter Burton inn, til nikk fra Putnam:

- Det kan komme til å komme en artist som er like dynamisk som Elvis, kanskje om 200-300 år. Det kan komme til å være en robot, gliser han.

- Så Justin Bieber er ikke den nye Elvis?

Burton ser vekk. Putnam ler:

- Synes du det?

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer