Kjenner du igjen denne gutten?

Sjansen er stor for at han har gitt deg julestemnig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er mange som gleder seg til 31. mars i år. Ikke fordi vintermånedene da er over, men fordi tv-serien «Game of Thrones» kommer tilbake på skjermen.

De første bildene fra den nye sesongen er nå ute, og en av de som dukker opp er den britiske skuespilleren Thomas Brodie-Sangster.

Og du drar kanskje kjensel på ansiktet?

Han er blitt noen år eldre siden han sjarmerte i julefilmen «Love Actually», som kom i 2003. Han spilte da barneskole-eleven Sam, som var forelsket i Joanna. For å få sjans på jenta som skulle synge på juleavslutningen, bestemte han seg for å lære seg å spille trommer.

Lenger episoder Nå er han altså å se i den kommende sesongen av «Game of Thrones». Der har han rollen som Jojen Reed, og skal være med i ti episoder ifølge filmnettsida imdb.com.

Ifølge Entertainment Weekly blir episodene noe lenger i den tredje sesongen enn i de to foregående.

- Det blir nærmest en episode mer av ekstraminuttene som er spredd utover hele sesongen. En av frihetene med HBO er at episodene ikke trenger å være eksakt like lange. Vi kan ikke lage dem kortere enn 50 minutter og ikke lenger enn 60 minutter, men det gir oss en stor fleksibilitet, sier serieskaper Dan Weiss til Entertainment Weekly.

Ifølge nettsida vil den siste episode vare i over en time.

Pirater Dagbladet skrev i desember at fantasy-eposet «Game Of Thrones» var fjorårets mest ulovlig nedlastede tv-serie på verdensbasis, og nordmenn er blant dem som laster ned hyppigst.

Det viser en gjennomgang gjort av den anerkjente bloggen Torrentfreak.

Episoden som toppet lista ble ifølge bloggen lastet ned ulovlig over 4,2 millioner ganger, omtrent akkurat like mange som så sesongavslutningen på lovlig vis, da den ble sendt på HBO i USA.

Bak «Game of Thrones» følger krimserien «Dexter» og humorserien «The Big Bang Theory».

Med norsk skuespiller Den norske skuespilleren Kristofer Hivju har også en rolle i den tredje sesongen av den populære serien, som Dagbladet skrev i høst.

I oktober var han på settet, og Hivju spiller rollen som krigeren Tormund Giantsbane, en karakteren skuespilleren beskriver som «en kompleks mann med mange sider».

- Det var helt fantastisk å få denne rollen! Det er en rolle jeg vil få stor glede av å gjøre og som vil åpne mange dører for meg, har Hivju tidligere sagt.

Serien er primært blitt spilt inn i Belfast, men har også innspillingslokaler andre steder i Nord-Irland, i tillegg til Island, Malta og Marokko.

Kjent fjes Thomas Brodie-Sangster har blitt eldre siden han var forelsket og spilte trommer i «Love Actually». Om en måned dukker han opp i «Game of Thrones». Foto: Stella Pictures
Kjent fjes Thomas Brodie-Sangster har blitt eldre siden han var forelsket og spilte trommer i «Love Actually». Om en måned dukker han opp i «Game of Thrones». Foto: Stella Pictures Vis mer
JULESTEMNING:  Thomas Sangster (til venstre) er blitt ti år eldre siden han spilte Sam i filmen «Love Actually». Her med Liam Neeson som Daniel.

Foto: UIP
JULESTEMNING: Thomas Sangster (til venstre) er blitt ti år eldre siden han spilte Sam i filmen «Love Actually». Her med Liam Neeson som Daniel. Foto: UIP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer