Kjenner du igjen hvilken film de parodierer?

Se «Kill Buljo»-klipp og vinn en tv.

 • Her finner du «Kill Buljo»-konkurransen


  (Dagbladet.no): Fredag er det klart for kinopremiere på «Kill Buljo» - en film som har fått mye oppmerksomhet på grunn av trailerne som har hatt flere hundre tusen visninger på nett.

  Som Dagbladet.no tidligere har skrevet, er «Kill Buljo» stappfull av referanser til andre filmer.

  - Filmene vi parodierer, har vi et forhold til. Vi gjør like mye ære på disse filmene som vi gjør narr av dem, fortalte regissør Tommy Wirkola.

  I videovinduene kan du se fire eksempler på filmparodier fra «Kill Buljo. Om du klarer å gjette hvor de er hentet fra, kan du vinne en 32 tommer HD-ready LCD-TV fra Sharp.

  Filmen handler om den gifteklare samen Jompa Tormann, som blir skutt ned på sin egen forlovelseskaffe. Jompa overlever, og i likhet med politimannen Sid Wisløff vil han få tak i de skyldige.

  «Kill Buljo» har fått 15-årsgrense, og i begrunnelsen fra Medietilsynet heter det at «tross for en parodisk ramme er beskrivelsene av blodige voldshandlinger, tilsynelatende voldtekter og et seksualisert språk så nærgående og grove at filmen får 15-årsgrense».

  Distributør Oro Film er oppgitte over avgjørelsen:

  - Det kan jo hende at det som sies på norsk, spesielt nordnorsk, virker grovere enn det som sies på engelsk, til tross for at innholdet er det samme, sier Kjetil Omberg i Oro Film til Nordlys.

  Filmen fikk nylig 500 000 kroner i produksjonstilskudd til ferdiggjøring fra Norsk filmfond.

 • Her finner du «Kill Buljo»-konkurransen

VINN TV: Vinn en 32 tommer HD-ready LCD-TV fra Sharp.