Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kjenner igjen kjærligheten og sviket

Per Heimly er spent før dramadebuten til kameraten Ari Behn.

KJENNER SEG IGJEN:  I kveld debuterer Ari Behn som dramatiker på Rogaland teater. Vennen Per Heimly kjenner seg igjen i det menneskelige i forestillingen, og gleder seg til premieren. Bildet er tatt i forrige uke, under pressedagen til "Treningstimen". Foto: Lars Eivind Bones
KJENNER SEG IGJEN: I kveld debuterer Ari Behn som dramatiker på Rogaland teater. Vennen Per Heimly kjenner seg igjen i det menneskelige i forestillingen, og gleder seg til premieren. Bildet er tatt i forrige uke, under pressedagen til "Treningstimen". Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

STAVANGER (Dagbladet): I kveld har forestillingen «Treningstimen» premiere på Rogaland teater i Stavanger. Det blir Ari Behns debut som dramatiker.

Behns kamerat gjennom mange år, fotograf Per Heimly, har tatt bilder av forestillingen for teatret. Han er spent før den store premieren.

- Jeg har sett det et par ganger, men jeg gleder meg til å se det nå som det er blitt tightere, når det sitter 100 prosent. Jeg syns det er ganske morsomt, sier Heimly til Dagbladet rett etter han har landet på Sola lufthavn onsdag ettermiddag.

- Blir det fest?

- Ja, det får vi håpe, men jeg jobber i morgen, så jeg kan ikke ta den helt crazy ut. Men jeg tror det blir en knallfest, en festdag, sier Heimly.

Vennene kommer Tjue av Behns aller nærmeste venner er invitert til premieren, og flere av dem tok samme fly som Behn og prinsesse Märtha Louise i dag. Det gjorde også Dagbladet.

Heimly satt sammen med Jono El Grande og hans kone Anbjørg Sætre Håtun.

Midtveis i flyturen gikk Behn bakover i flyet for å snakke med sine venner. Smil og håndtrykk ble utvekslet, og stemningen var svært god i forkant av den store dramadebuten som skjer klokka 19.00 i kveld.

ANKOMST STAVANGER:  Per Heimly (med hatt til høyre) og "Den nye vinen"-kamerat Jono El Grande (med hatt til venstre) tok samme fly som Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn til Stavanger i dag. I kveld skal de se premieren på Behns teaterforestilling "Treningstimen" på Rogaland teater. Foto: Lars Eivind Bones
ANKOMST STAVANGER: Per Heimly (med hatt til høyre) og "Den nye vinen"-kamerat Jono El Grande (med hatt til venstre) tok samme fly som Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn til Stavanger i dag. I kveld skal de se premieren på Behns teaterforestilling "Treningstimen" på Rogaland teater. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

I forrige uke sa Behn til Dagbladet at «Treningstimen» ligger så tett opp til hans eget liv at han selv ble overrasket

Kjenner seg igjen som menneske Heimly og Behn er kjent for sitt turbulente vennskap etter at fotografen solgte private bilder av Behn til Se og Hør. Nå er de to, som begge var medlemmer av den selvtitulerte gutteklubben «Den nye vinen», venner igjen. I vår har de programserien «Ari og Per» på NRK 1.

- Er du redd for å se deg selv i noen av rollene i teaterforestillingen?

- Nei, jeg tror ikke jeg er så veldig mye med i dette stykket. Jeg har frekventert i noen bøker som biroller, men jeg tror ikke jeg er med her. Men man kjenner seg igjen som menneske i en del ting. I kjærligheten og sviket, sier Heimly til Dagbladet.

Overfalte er alt Treningstimen har fått sjangerbetegnelsen burlesk komedie. Den handler om ekteparet Lydia Behrens og Anton Sommerfeldt, spilt av henholdsvis Kikki Stormo og Espen Hana. Begge er tidligere enere på hvert sitt felt. I deres hjem er alt overflate og ingenting ser ut til hva det er. Svein Solenes spiller den personlige treneren Kevin.

- Det er mye jeg ønsker å si. Se på kidsa nå. Warhols gamle frase om 15 minutters berømmelse. Nå er alle i denne lille bobla. Alle ønsker seg berømmelse. Alle vil dit, sa Behn til Dagbladet i forrige uke på spørsmål om hva han ønsket å si med «Treningstimen».

I DAG SKJER DET:  Ari Behns skuespill "Treningstimen" har i dag premiere på Rogaland teater i Stavanger. Fra venstre skuespillerne Espen Hana, Kikki Stormo og Svein Solenes. Foto: Lars Eivind Bones
I DAG SKJER DET: Ari Behns skuespill "Treningstimen" har i dag premiere på Rogaland teater i Stavanger. Fra venstre skuespillerne Espen Hana, Kikki Stormo og Svein Solenes. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media