Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kjenner meg igjen i Ally

Vonda Shepard hadde det like kaotisk som Ally McBeal i sin streben etter å bli lykkelig. Ikke bare kjenner hun seg igjen, men Vonda likner også på Ally.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vonda Shepard hadde knapt en spillejobb før hun fikk besøk av Hollywood-paret David Kelly og Michelle Pfeiffer på en konsert. Dermed ble hun med i den populære tv-serien, og fikk snudd sitt anonyme musikerliv på hodet. Hun spiller seg selv i husbandet i klubben som Ally og hennes venner henger i.

- «Ally McBeal» har forandret livet mitt helt, sier Vonda Shepard til Dagbladet.

Ser seg selv

- Serien er så populær fordi Ally er en frisk, morsom, ærlig, naiv, melankolsk ung kvinne som uttrykker seg som mange har lyst å gjøre. Jeg tror mange kvinner, ikke minst de som satser på karriereveien, kjenner seg igjen, sier Shepard, selv i 30-årene (alderen er hemmelig), nyforelsket, men tør ikke å si noe mer om forholdet før hun har testet den nye typen ut i noen måneder til.

- Jo visst kjenner jeg meg igjen i Ally - både i måter å reagere og tenke på. Hvem drømmer ikke om å få et fint liv - og finne den rette? Om og når du skal ha barn? Det er jo spørsmål som alle er opptatt av - ikke minst for enslige kvinner, men når det er sagt: Tv-serien er først og fremst underholdning.

- Viktig å le

Profileringen i «Ally McBeal» har gjort Shepard til stjerne. Det synes hun selv er meget rart.

- Når du har jobbet i over 20 år for å slå gjennom, så er det rart å reise rundt i hele verden og bli mottatt som stjerne.

Flere av låtene på «Ally McBeal»-plata har hun selv skrevet, og bare i Norge er 115000 plater solgt av musikken fra tv-serien. Hennes tidligere tre soloplater har solgt svært beskjedent. Derfor har hun nå lagt siste tone på en ny plate, «By 7.30», som kommer ut i april. Og 9. juni skal hun ha konsert i Norge. Hun har for øvrig spilt her et par ganger før - som keyboardist til supervokalisten Al Jarrau.

Med «Ally McBeal»-serien har hun også fått lyst til å satse på film.

- Men det må være en film med humor. Jeg liker å fortelle vitser - og å le. Det er jo det livet bør handle om!

Foto: POP DAME: Ally McBeal er populær fordi mange kvinner kjenner seg igjen, sier Vonda Shepherd.