Kjent høyreekstremist (53) siktet for trusler mot redaktør

- Han forstår at hans måte å uttale seg på har virket truende.

PÅ NAZIMARSJ: Morten Lorentzen (53) sier at han ikke er nynazist. Her er han sammen med den selverklærte nazistiske gruppa Den nordiske motstandsbevegelsen i Falun 1. mai i år. Foto: Filter Nyheter
PÅ NAZIMARSJ: Morten Lorentzen (53) sier at han ikke er nynazist. Her er han sammen med den selverklærte nazistiske gruppa Den nordiske motstandsbevegelsen i Falun 1. mai i år. Foto: Filter Nyheter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Morten Lorentzen (53) fra Moss, er talsperson for en høyreekstrem gruppering som kaller seg Aksjonsgruppe Ytringsfrihet. Han er nå siktet for trusler mot redaktør Harald S. Klungtveit i Filter Nyheter.

Lorentzen har i en årrekke vært en kjent skikkelse i det norske høyreekstreme miljøet. Ifølge Filter Nyheter har han vært sentral i hvit-makt-bevegelsen Blood & Honour på 90-tallet. Den gang under navnet Morten Bakke.

I en artikkel 10. mai avslørte Filter Nyheter at Lorentzen er aktiv i et nordisk nynazistmiljø og har innflytelse blant høyreekstreme i flere land, samtidig som han forsøker å unngå offentlig søkelys.

Etter at Filter Nyheters avsløring skal Lorentzen ha sendt tekstmeldinger og lagt igjen beskjeder på telefonsvareren til Harald S. Klungtveit, tidligere journalist i Dagbladet og nåværende redaktør for Filter Nyheter. I teksmeldingene og i telefonsvarmeldingene kaller han blant annet Klungtveit for «jævla svin» og ber ham om å «passe på familien».

Oslo-politiet bekrefter til Dagbladet fredag at Lorentzen er siktet for trusler mot Klungtveit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer