Lorde avlyste Israel-konsert

Kjent rabbiner rykket inn avisannonse for å refse artisten Lorde (21)

Anklager artisten for hykleri etter Israel-boikott.

I HARDT VÆR: Den newzealandske artisten Lorde avlyste en konsert i Israel etter kritikk fra propalestinske stemmer. Nå får hun kjeft for å ha valgt å avlyse konserten. Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Den newzealandske artisten Lorde avlyste en konsert i Israel etter kritikk fra propalestinske stemmer. Nå får hun kjeft for å ha valgt å avlyse konserten. Foto: Danny Moloshok / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Julaften annonserte Lorde at hun avlyser sin planlagte konsert i Israel.

Den New Zealand-fødte artisten skulle opprinnelig spilt i Tel Aviv i juni, men valgte å avlyse arrangementet kun én uke etter at konserten ble annonsert.

CNN skriver at artisten ble møtt med massiv kritikk fra mennesker som mente at konserten i Tel Aviv kunne tolkes som et signal på støtte til de israelske myndighetene, hvis konflikt med Palestina har skapt kontrovers i en årrekke.

Appellene fra kritiske røster nådde inn til 21-åringen, som til slutt valgte å kansellere konserten.

Også det valget har blitt møtt med massiv kritikk, og sist i rekka er en helsides annonse som ble rykket inn i Washington Post, en av USAs mest leste aviser.

«Bigot»

Den refsende annonsen viser et stort bilde av Lorde, sammen med tittelen «Lorde og New Zealand ignorerer Syria for å angripe Israel».

Ifølge The Guardian er det den frittalende rabbineren Shmuley Boteach og hans organisasjon The World Values Network som står bak annonsen. De påpeker blant annet at Lorde velger å spille konserter i Russland, der landets president Vladimir Putin er en støttespiller for den svært kontroversielle syriske presidenten Bashar al-Assad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer