«Pørni» sesong tre:

­Kjente fjes dukker opp

Serieskaper Henriette Steenstrup får selskap av to kjente, norske skuespillere i neste sesong av seerfavoritten «Pørni».

POPPIS: Seinere i år blir det mer «Pørni» på Viaplay - med to nye skuespillere med på laget. Foto: Viaplay
POPPIS: Seinere i år blir det mer «Pørni» på Viaplay - med to nye skuespillere med på laget. Foto: Viaplay Vis mer
Publisert

Det virker som at Henriette Steenstrup (47) har truffet en skikkelig nerve i befolkningen med seerfavoritten «Pørni». Kritikerne hyllet de to første sesongene, og nå venter anmeldere og publikum spent på hvordan det skal gå videre i livet til den travle alenemora Pernille Middelthon.

Tredje sesong er spilt inn for lengst, og etterarbeidet snart unnagjort. Dagbladet får bekreftet av Viaplay at sesong tre blir tilgjengelig for strømming mot slutten av året, uten at de ønsker å gå ut med en konkret dato riktig ennå.

Men hva kan vi vente oss i neste runde? Dagbladet har tatt en prat med hjernen bak serien som har knust alle strømmerekorder på Viaplay - og også blitt solgt til utlandet. Steenstrup sjøl.

Hun er for øyeblikket på badeferie i Italia med venninnene Pia Tjelta og Agnes Kittelsen, men tar seg likevel tid til å svare på spørsmål om neste sesong. For som pressesjefen i Viaplay sa da Dagbladet ringte: «Hun sier ikke nei til noe som helst».

EN KLASSIKER: Henriette Steenstrup har gjort mye rart på TV, men lite slår dette. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper / TV 2 Vis mer

Flyttet siden sist

En ting er det ingen tvil om: «Pørni» og resten av familien Middelthon skal feire jul neste gang vi møter dem. Men den søte julehøytida blir ikke «bare bare», selv om hovedpersonen gjør alt hun kan for å få til en hyggelig feiring for alle involverte.

- Pørni vil gjøre det så tradisjonelt og vanlig som mulig for alle sammen, men det er ikke det alle andre har lyst til, så det tegner til å bli en litt ensom jul for vår tittelperson, avslører Henriette Steenstrup overfor Dagbladet.

Dette er dessuten den første jula uten Pørnis søster Anne, et savn karakterene håndterer på forskjellige måter. Steenstrup sier at sesongen får en annen valør enn de foregående sesongene. Ikke bare fordi det er vinter, men også fordi familien Middelthon har flyttet siden sist.

Dessuten tar Pørni noen grenseoverskridende valg i en barnefordelingssak hun egentlig ikke har ansvaret for.

- Blir det mye tårer?

- Det er i hvert fall ingen tvil om at for dem som mangler eller savner noen i livet sitt, vil jula forsterke dette ytterligere. Også kan det kanskje finnes trøst i å vite at man ikke er alene om å føle seg redd og alene i det som skal være en festlig måned.

MØRKT: Det er duket for ny sesong av «Pørni» og Henriette Steenstrup kan avsløre mørke detaljer. Reporter: Thea Hope. Video: Rød Løper Vis mer

Flere overraskelser

Steenstrup kjenner persongalleriet godt nå, og har forsøkt å strekke og dra i karakterene. Hun mener Pørni, faren Ole Johan og døtrene Hanna og Sigrid skal overraske, akkurat som folk flest.

- Ole Johan er lykkelig, nyslått samboer - men med en gnagende tvil om han er elskbar. Hanna er mindre «airhead» enn man kan mistenke henne for, og Sigrid har en fæl hemmelighet som hun går med helt alene, avslører serieskaperen.

Og Pørnis kjærlighetsliv er som alltid en berg-og-dal-bane.

- Det er litt numment på kjærlighetsfronten. Hun og Bjørnar er tilbake til å være kompiser og kolleger. Det er ingen hun har det gøyere med enn Bjørnar, men hun får et litt annet syn på han i denne sesongen.

Pørni møter imidlertid «Kripos-Kenneth» på jobb, spilt av Oddgeir Thune (44). Han er kjent fra serier som «Okkupert», «Valkyrien» og nå sist Viaplay-serien «Made In Oslo».

FORANDRINGER: Mye er annerledes når sesong tre av «Pørni» vender tilbake seinere i år. Her er Steenstrup med motspiller Agnes Kittelsen. Foto: Marius Bjellebø / Viaplay / NTB
FORANDRINGER: Mye er annerledes når sesong tre av «Pørni» vender tilbake seinere i år. Her er Steenstrup med motspiller Agnes Kittelsen. Foto: Marius Bjellebø / Viaplay / NTB Vis mer

- «Kripos-Kenneth» kan ved første øyekast virke som en litt røff klisjé av en avhørsekspert, men som viser mer omsorgsfulle sider etter hvert, forklarer Steenstrup.

Skuespillerlegenden Anne Marit Jacobsen (75) dukker også opp i sesong tre, i rollen som Pørnis tante Elisabeth. Hun er søstera til Ole Johan, spilt av Nils Ole Oftebro (77), og har bodd mange år i Nice.

- Hun har en datter som ikke vil ha henne med på juleferie og søker derfor tilbake til familien, sier Steenstrup.

KOMMER INN: Veteranen Anne Marit Jacobsen skal spille Pørnis tante i sesong tre. Foto: Heiko Junge / NTB
KOMMER INN: Veteranen Anne Marit Jacobsen skal spille Pørnis tante i sesong tre. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
NYTT ANSIKT: Oddgeir Thune har også kapret en rolle. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NYTT ANSIKT: Oddgeir Thune har også kapret en rolle. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Vanlig, men dramatisk

Under Gullruten-utdelingen i mai stakk Henriette Steenstrup av med de to gjeveste prisene, for beste drama og beste skuespiller - et godt bevis på populariteten og den faglige hyllesten hjertebarnet hennes har fått. Selv kaller hun suksessen «et mysterium».

- Men jeg tror kanskje det rett og slett har å gjøre med at mange føler dette er en serie som også handler om dem. Og at Pørni kan minne om deg, naboen din, tanta di eller en kollega på jobben - som strekker seg i alle retninger for å få til andres liv. Og om et familieliv som minner om ens eget.

47-åringen tror folk kjenner seg igjen i at familielivet er vanlig, men likevel dramatisk.

- Aldri ukomplisert, men med øyeblikk av varme og ekstraordinære fine ting som gjør det til det eneste stedet man ønsker å være likevel, sier Steenstrup.

«PØRNI»: Henriette Steenstrup er både serieskaper og spiller hovedrollen i den nye humoristiske dramaserien om barnevernspedagogen Pørni. Trailer: VIAPLAY Vis mer

- Rømmer til Hellas

Manusarbeidet har gått, men ikke lett. Tidligere i år ble hun operert i kneet og tvunget til å holde seg i ro. Store deler tekst kom til i liggende stilling med kneet høyt. Hun skrev innimellom besøk hos fysioterapeut og seinere da hun sjekket inn på et rehabiliteringssenter i Halden.

- Det skjedde under pleie av nurse Merethe som kom med sviskegrøt og kaffe, minnes 47-åringen.

Så ble hun skrevet ut og fullførte resten av sesongen hjemme.

- Manusene er litt som familie. Det er en jobb å få det til og det er grusomt når det butter. Men ingenting er bedre enn når det flyter. Da får man rett og slett øyeblikk av ekte kjærlighet, sier Steenstrup.

- Hvordan føles det å skulle følge opp to bejublede sesonger?

NERVØS: Skuespiller og rapper Jon Ranes har akkurat sagt hasta la vista til videregående, er aktuell med ny musikk & rappet opp sesong to av suksesserien «Pørni». Reporter: Thea Hope. Video: Jenny Aas/ Rød Løper Vis mer

- Jeg er dessverre laget sånn at jeg forbereder meg på det verste og ser for meg at folk kan bli så skuffet at jeg må rømme landet og bli olivenbonde i Hellas eller noe, sier Henriette Steenstrup.

Før hun avslutter:

- Men jeg håper selvfølgelig på at «publiken» fortsetter å være glad i Middelthons.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer