Kjente grep

«Johnny Mnemonic» foregår i et skrot- og skarpsamfunn et stykke inn i neste århundre, i en verden der informasjon pr. data betyr alt.

Helten Johnny (Keanu Reeves) er datakurer og etterstrebes av mektige og morderiske konsern som er ute etter hans hode - bokstavelig talt.

For i Johnnys hode er det implantert en chip med enorme datamengder - ja, han er overlastet i den grad at han vil dø hvis han ikke innen 24 timer kommer under datakirurgisk behandling. Han måtte eliminere barndom og vanlig menneskeliv for å få plass til all kunnskapen.

Vil en "tømming" av datachipen gi ham livet og lykken tilbake?

Lovende opplegg for en sci-fi fabel med poetisk overlys. Akk, det blir en nokså skramlende affære etterhvert, med ekko fra beslektede filmer som «Flukten fra New York» pluss litt «Blade Runner».

Manusforfatteren William Gibson har skapt begreper som cyberpunk og cyperspace. Regissøren Robert Longo er kjent som multikunstner (bla. musikk og reklame)

med sånne formidable herrer bakom virker grepene her skuffende kjent, selv om handlingen fyker unna. Kanskje ville prosjektet vært best som videospill? Her er iallfall nok å holde rede på for oss som er fornøyde hver gang vi klarer å logge oss inn på kontor-PC-en vår...