Kjente navn bak ny norsk opera

TRONDHEIM (Dagbladet): Noe så sjeldent som en helt ny norsk opera har i kveld urpremiere på Ringve Museum i Trondheim. En rekke kjente navn står bak kammeroperaen «HjerterDame», som handler om museets skaper, Victoria Bachke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I hovedrollen som den temperamentsfulle russiskfødte kvinnen finner vi en av Norges aller ypperste sangere, Randi Stene. Forfatteren Cecilie Løveid har skrevet teksten, komponist Bertil Palmar Johansen musikken og tekstilkunstneren Ellinor Flor har designet kostymene.

- Operaen har et veldig moderne uttrykk, både i musikk, regi, tekst og kostymer, sier produsent Ann Kristin Andersson til Dagbladet.

Ringve Museum i Trondheim er i dag Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Det ble i sin tid etablert av Victoria Bachke.

- Det var en kvinne med en utrolig drivkraft, som fikk det akkurat som hun ville. Hun var temperamentsfull, viljesterk og entusiastisk. Med sin russiske bakgrunn, var hun dessuten et eksotisk innslag i Trondheim, sier Andersson.

Streiketrøbbel

Hun er ikke bekymret for publikumsoppslutningen, til tross for at streiken skaper trøbbel for avisomtalen og annonseringen av operaen.

- Her på Ringve streikes det ikke. Det jobbes med en utrolig glød og entusiasme. Og Billettservice streiker heller ikke. Der er det allerede stor pågang etter billetter, så dette tror jeg skal gå bra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer