Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Kjerringer» til topps

Helene Uri slår til med ekte kjerringkraft.

KJERRING-FORFATTER:  Helene Uris bok «Kjerringer» er inne på bestselgerlista for uke 21 - en uke etter den ble lansert.  

Foto: Lars Myhren Holand
KJERRING-FORFATTER: Helene Uris bok «Kjerringer» er inne på bestselgerlista for uke 21 - en uke etter den ble lansert. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

(Dagbladet): Ukas bokliste er klar. Helene Uris «Kjerringer» er nykommer på lista over de mest solgte bøkene i uke 21.

Boka ble lansert den 19. mai, og går rett inn på en åttende plass.

- Dette er en bok som er enkel å forholde seg til, spesielt for oss damer. Vi er opptatt av dette med styrke, og kjerring-begrepet innebærer denne rå kraften  man sitter på, men ikke vil vedkjenne seg, sier Gro Bråten, informasjonskonsulent for skjønnlitteratur i Gyldendal.

«Kjerringer» er trykket i et opplag på 8000 eksemplarer.

- Boka har mange situasjoner som er gjenkjennelige. Den er nok hovedsaklig for kvinner, men menn får også lov til å lese den, forteller Bråten.

- Fandenivoldsk Dagbladets anmelder Maya Troberg Djuve karakteriserte boka som en «fandenivoldsk og lettbent fortelling om kvinner som tar saken, eller saksen, i egen hånd».

Ordet kjerring er omdiskutert, og selv mener forfatteren det er positivt ladet.

- En kjerring viser mot og energi, og er en sterk kvinne. Jeg tenker på kjerringa mot strømmen, som handler selvstendig, sa Uri til Dagbladet i mai.

Murakami nærmere toppen I forrige uke var den japanske forfatteren Haruki Murakami nykommer på lista med sin bok «Q184». Boka har et opplag på 6000 i Norge, og har solgt over to millioner i Japan.

I sin andre uke på boklista, har han nå rykket opp til femteplass.

Førsteplassen denne uka går til forrige ukes nykommer, Lori Lansens. I sin andre uke har «Reisen hjem» klatret fra en niende til en førsteplass.

• Se hele boklista her.

NÆRMERE TOPPEN:  Den japanske forfatteren Haruki Murakami er inne på bestselgerlista andre uke på rad.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NÆRMERE TOPPEN: Den japanske forfatteren Haruki Murakami er inne på bestselgerlista andre uke på rad. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media