Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjersti er kongens narr

BERGEN: - Det er herlig at folk skjønner hva jeg sier, utbryter Kjersti Elvik (31). På kav bergensk. Hun er tilbake i hjembyen for å debutere på Den Nationale Scene i «Kong Lear».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge Elvik prøvde seg som statist på teatret i sin barndom, men premieren i kveld som narren er hennes ordentlige Bergen-debut.

- Klart det er ekstra stas å spille her, sier Elvik, som har egen leilighet i byen mens hun spiller i «Kong Lear» i høst.

Over jul skal Kjersti Elvik tilbake til Oslo som en av de fire faste skuespillerne i det nye Torshov-ensemblet, sammen med Ågot Senstad, Kåre Conradi og Øystein Røger.

Holts heltinne

Publikum husker Kjersti Elvik best som Anne Holts tøffe politikvinne Hanne Wilhelmsen.

Hun er klar hvis flere av bøkene blir filmatisert.

Foreløpig gleder Elvik seg over å jobbe med Bjørn Sundquist igjen. Han spilte Hanne Wilhelmsens trofaste makker Billy T. i «Blind gudinne» og «Salige er de som tørster».

- Bjørn er en sareptakrukke. Han slutter aldri å øse av sin erfaring og sitt unike talent, sier hun.

Donald-sex

Regissør Yngve Sundvor lar narren være kvinne når han setter opp «Kong Lear» i Bergen. Shakespeare åpner i originalteksten for at kongen kan ha mer enn vennskapelige følelser for narren.

- Lear elsker nok narren, og innser det for seint. Men vi viser ikke så mye på scenen. Det blir som med Donald Duck. Vi ser aldri at Donald og Dolly har sex heller, smiler Elvik.

«Kong Lear» er dystert materiale. Sundvor har gjort stykket om til et eventyr for voksne. Han tar publikum med inn i lykkeland - der alt går galt til slutt.

- Vi prøvde med happy ending, men det gikk ikke, forteller Kjersti Elvik.

BERGENSJENTE: - Jeg blir stoppet på gata av folk som er forundret over at jeg kan spille teater også, ler Kjersti Elvik, mest kjent som Anne Holts politikvinne Hanne Wilhelmsen. Her er hun sammen med Bjørn Sundquist - igjen.