NY PRESSESJEF: Kjersti Løken Stavrum. Foto: Aftenposten
NY PRESSESJEF: Kjersti Løken Stavrum. Foto: AftenpostenVis mer

Kjersti Løken Stavrum ny pressesjef

- Jeg regner med å få brynet meg skikkelig.

(Dagbladet): Kjersti Løken Stavrum (44) ble i dag valgt til ny generalsekretær i Norsk Presseforbund, og overtar tronen etter Per Edgar Kokkvold.

Kokkvold har hatt stillingen siden 1996, og gir seg 1 september i år.

- Bransjen står midt i en utfordrende omstilling. Det skaper nye og kompliserte problemstillinger for Norsk Presseforbund og PFU. Jeg regner med å få brynet meg skikkelig, sier Løken Stavrum til Dagbladet.

Lang erfaring Løken Stavrum har vært redaktør for Aftenpostens kveldsutgave «Aften», featureredaktør i Aftenposten, redaktør for A-magasinet og Osloby.no. Hun har også vært redaktør i ukebladet KK, og leder av Oslo redaktørforening. Til jobben som generalsekretær kommer hun fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

I 2003 ble hun kåret til årets kvinnelige medieleder.

Hun er utdannet statsviter, og er gift med Gunnar Stavrum, redaktør av Nettavisen.

- Gratulerer til presse-Norge Fristen for å søke på stillingen som generalsekretær var opprinnelig i begynnelsen av mars, men da det bare kom inn fire søkere ble fristen forlenget til 8. april. Det var i runde to Løken Stavrum ble tillagt søkelisten.

Stavrum ble ansatt på et styremøte i Norsk Presseforbund som starta klokka 11. Hennes tidligere kollega, politisk redaktør i Aftenposten, Harald Stanghelle, var tidlig ute med å twitre nyheter fra møte.

«Kjersti Løken Stavrum er ny pressegeneral etter Per Edgar Kokkvold. Flott valg! Gratulerer til presse-Norge», skrev han.

- Generalsekretæren skal opptre aktivt i den offentlige samtale og diskusjon om mediene,  Kjersti Løken Stavrum har erfaring og vistferdigheter som gjør henne godt kvalifisert for å oppfylle dette, sier NPs styreleder Arne Blix i en pressemelding.

Denne uken ble det kjent at mangeårig Aftenposten-journalist Sturle Scholz Nærø retta krass kritikk mot Løken Stavrum, i et brev som ble sendt til alle journalistene i Aftenposten samt NJ-leder Thomas Spence og fagbladet Journalisten.

Nærø kritiserte sin tidligere redaktør for å være et «bunnlinjemenneske», og at han vurderte å melde seg ut av NJ hvis hun ble ny generalsekretær.

GIR SEG: Per Edgar Kokkvold går av med pensjon 1. september. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
GIR SEG: Per Edgar Kokkvold går av med pensjon 1. september. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix . Vis mer