Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Kjersti Løken Stavrum slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund

Går til stiftelsen Tinius

(Dagbladet): Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, går til Stiftelsen Tinius som administrerende direktør. Det skriver Norsk Presseforbund på sine nettsider i dag mandag.

– Stillingen som generalsekretær i Norsk Presseforbund er på mange måter en drømmejobb. Det har vært et privilegium å jobbe for presseetikk, offentlighet og ytringsfrihet i disse årene, sier Kjersti Løken Stavrum.

Løken Stavrum har vært generalsekretær i Presseforbundet siden 2013. Stillingen tok hun over etter Per Edgar Kokkvold.

- God jobb

Løken Stavrum har vært redaktør for Aftenpostens kveldsutgave «Aften», featureredaktør i Aftenposten, redaktør for A-magasinet og Osloby.no.

Hun har også vært redaktør i ukebladet KK, og leder av Oslo redaktørforening. Til jobben som generalsekretær kom hun fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Styreleder understreker at forbundet gjerne skulle beholdt henne lenger.

– Kjersti Løken Stavrum har gjort en meget god jobb som generalsekretær i Norsk Presseforbund. Hun har en stemme det lyttes til i det offentlige ordskiftet, og hun har bidratt til fornyelse og modernisering av Norsk Presseforbund. Vi skulle svært gjerne hatt henne med på laget videre, sier Gunnar Kvassheim i en uttalelse.

Sikre journalistikken

Blommenholm Industrier (BI) eier 26,1 prosent av aksjene i Schibsted ASA og er selskapets største eier.

Det er stiftelsen Tinius som forvalter denne eierposten.

- Schibsted er et sentralt mediehus som forvalter betydelig publisistisk kraft, og som har ambisjoner om å sikre journalistikken gode økonomiske vilkår også i fremtiden. I den bekymringsfulle situasjonen vi er nå, ønsker jeg å være en pådriver for verdien av publisistisk innhold med utgangspunkt i Stiftelsen Tinius, sier Løken Stavrum om sin nye jobb.