Kjersti Løken Stavrum slutter som generalsekretær i Norsk Presseforbund

Går til stiftelsen Tinius

 Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, går til Stiftelsen Tinius som administrerende direktør. Det skriver Norsk Presseforbund på sine nettsider i dag mandag.

– Stillingen som generalsekretær i Norsk Presseforbund er på mange måter en drømmejobb. Det har vært et privilegium å jobbe for presseetikk, offentlighet og ytringsfrihet i disse årene, sier Kjersti Løken Stavrum.

Løken Stavrum har vært generalsekretær i Presseforbundet siden 2013. Stillingen tok hun over etter Per Edgar Kokkvold.

- God jobb

Løken Stavrum har vært redaktør for Aftenpostens kveldsutgave «Aften», featureredaktør i Aftenposten, redaktør for A-magasinet og Osloby.no.

Hun har også vært redaktør i ukebladet KK, og leder av Oslo redaktørforening. Til jobben som generalsekretær kom hun fra Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Styreleder understreker at forbundet gjerne skulle beholdt henne lenger.

– Kjersti Løken Stavrum har gjort en meget god jobb som generalsekretær i Norsk Presseforbund. Hun har en stemme det lyttes til i det offentlige ordskiftet, og hun har bidratt til fornyelse og modernisering av Norsk Presseforbund. Vi skulle svært gjerne hatt henne med på laget videre, sier Gunnar Kvassheim i en uttalelse.

Sikre journalistikken

Blommenholm Industrier (BI) eier 26,1 prosent av aksjene i Schibsted ASA og er selskapets største eier.

Det er stiftelsen Tinius som forvalter denne eierposten.

- Schibsted er et sentralt mediehus som forvalter betydelig publisistisk kraft, og som har ambisjoner om å sikre journalistikken gode økonomiske vilkår også i fremtiden. I den bekymringsfulle situasjonen vi er nå, ønsker jeg å være en pådriver for verdien av publisistisk innhold med utgangspunkt i Stiftelsen Tinius, sier Løken Stavrum om sin nye jobb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer