Kjetil Rolness kastet ut av Facebook: - Dårlig gjort, Mark

Puppebildet ble for drøyt for Facebook.

FOR DRØYT: Dette coverbildet ble for drøyt for Facebook - selv når det ble croppet før visning på fronten på Facebook. Foto: Platecover «My Pussy Belongs to Daddy».
FOR DRØYT: Dette coverbildet ble for drøyt for Facebook - selv når det ble croppet før visning på fronten på Facebook. Foto: Platecover «My Pussy Belongs to Daddy». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Facebook begrunner det med at de skal hindre folk i å ufrivillig bli utsatt for krenkende materiale. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig. Med profilen min når jeg bare ut til venner og følgere, ikke til sinnsykt kristenkonservative på 120 år i Kuala Lumpur, sier Rolness til Dagbladet.

Sosiolog og skribent Kjetil Rolness er blitt utestengt fra Facebook i tre dager, som følge av at han har delt artikkelen «Dette er tidenes 10 verste platecovere» fra avisen iTromsø, skrevet av Helge Skog og Egon Holstad. I den aktuelle artikkelen finner man en bildekarusell med nærmere 60 bilder, hentet fra ulike platecovere opp gjennom tidene. Inngangsbildet til saken er et bilde av en kvinne med nakne bryster.

- «Rikt» illustrert

Rolness postet i formiddag et innlegg via forfatterkollega Tom Egelands konto, der han opplyser om at han er utestengt, og forklarer sitt syn på saken:

- Artikkelen var «rikt illustrert» med en billedkarusell. Slik lød oppfordringen: «Trykk deg gjennom karusellen under for åndelig glede og en fornemmelse av hvordan det er å ha ondartet og ekstremt aggressiv kreft i øyet.» Det er sånt vi connaisseurer av den dårlige smak liker å hygge oss med, skriver Rolness.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer