Debatten NRK1

Kjetil Rolness raser: - Legg ned «Debatten» på NRK1

Samfunnsdebattant Kjetil Rolness beskriver NRK1s program «Debatten» som «pute-tv». Kyrre Nakkim, NRKs debattredaktør, mener Rolness synker lavt. 

RASER PÅ FACEBOOK: Kjetil Rolness raser etter torsdagens utgave av Debatten på NRK1. Foto: Scanpix 
RASER PÅ FACEBOOK: Kjetil Rolness raser etter torsdagens utgave av Debatten på NRK1. Foto: Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Legg ned «Debatten» på NRK1. Det er et fullstendig mislykket konsept. En ting er at selve diskusjonene holder et langt lavere nivå enn NRKs mer «profesjonelle» politiske debattprogrammer på radio - Dagsnytt atten og Politisk kvarter. Men da skulle man jo tro at TV ville legge seg på en folkelig og pedagogisk linje. Men nei. «Debatten» fungerer om mulig enda dårligere som folkeopplysning, skriver sosiolog, samfunnsdebattant og artist Kjetil Rolness på sin Facebook-side.

Det er programmet som ble sendt torsdag kveld, med innvandring og velferdsordninger som tema, som har fått Rolness til å rase i sosiale medier.

Til Dagbladet utdyper Rolness at han reagerer på måten hele programmet er bygget opp. Han mener det var helt uten fokus, at NRK ikke klarte å forklare hvor konfliktlinjene i innvandringsdebatten går, og ikke greide å presentere hvem gjestene var og hva de har utrettet, på en ordentlig måte.

- Det gjør ikke saken bedre at programleder Ingunn Solheim har en stil som er basert på påtatt naivitet og forutintatte, ledende spørsmål, sier Rolness.

- Det nærmer seg «pute-tv», sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer