- Kjipt gjort av Heimly

- Per Heimly mister nok ikke bare én venn på å selge bildene av Ari Behn. Han mister flere, tror TV-kjendis og reklamemann Paal Tarjei Aasheim.

Mannen som selv terget Behn til retten i fjor, mener Heimly har gått langt over streken overfor sin tidligere bestevenn.

- Dette var kjipt gjort. Ari Behn føler seg nok tråkka på. Dette er å la en kompis i stikken, mener Aasheim om Heimlys salg av bilder til Se og Hør.

Aasheim er kreativ direktør i reklamebyrået JBR McCann, som i fjor misbrukte Ari Behn i en annonse for en hotellkjede.

- Smålig

- Vårt bilde viste ikke Ari Behn. Dessuten hadde vår modell klær på kroppen, sier Aasheim, som finner Heimlys opptreden uetisk:

- Det singler ørlite grann i glasshus når jeg sier dette. Men jeg mener både Heimly og andre venner av Ari Behn har vært vel flinke til å eksponere seg selv, mener reklamemannen.

- Bildene Per Heimly har solgt, var neppe ment for publisering. De er ikke tatt av fotografen Heimly, men av kameraten Heimly. Det var ikke dette Ari Behn trengte rett før bryllupet. Vi er alle en gang blitt fotografert i situasjoner vi helst ikke ville sett på trykk i Nordens største ukeblad, mener Aasheim.

- Ting som skjer på tur, skal være glemt når man kommer hjem. Å selge bilder av sin beste venn på denne måten, er smålig.

Sa nei til Se og Hør

Aasheim mener at Heimly har skaffet seg både kontanter og oppmerksomhet. Men han sier:

- Penger bruker man opp. Vennskap varer lenger enn cash.

Musikk- og motefotograf Bjørn Opsahl tok blant annet coverbildene til a-has album «Minor Earth, Major Sky». Hans yrkesetikk ville ha sagt stopp i forhold til Se og Hør:

- Jeg tok en rekke bilder av Ari Behn i forbindelse med fotografering til et annet ukeblad, Elle. Se og Hør var på meg og ville kjøpe bildene. Jeg lot dem kjøpe to som allerede hadde stått på trykk. De øvrige var det helt uaktuelt for meg å selge. Jeg sa nei.

- Av lojalitet til Behn?

- Av lojalitet til min egen etikk, sier Opsahl, som kaller seg venn av kollegaen Heimly.

Opsahl understreker at han ikke kjenner bakgrunnen for at Heimly solgte bildene:

- Vi vet ikke sannheten om dette vennskapsforholdet. Vi kjenner ikke katalysatoren som beveget Per til å selge. Derfor vil jeg heller ikke ta stilling til fordel for verken ham aller Ari Behn.

OVER STREKEN: Paal Tarjei Aasheim mener at Per Heimly har skaffet seg både kontanter og oppmerksomhet. Men han sier: - Penger bruker man opp. Vennskap varer lenger enn cash.