Kjøkkenslaven

BOK: Det måtte en outsider til for å klare å beskrive livet på en stjernerestaurant. Bill Buford, en prisbelønnet New Yorker-journalist på noen og femti, skulle lage et portrett av den legendariske kokken Mario Batali, og endte opp som svettende lærling på hans eksklusive restaurant Babbo på Manhattan. Opplevelsene hans der er nedtegnet i boka «Heat: An Amateur’s Adventures as Kitchen Slave, Line Cook, Pasta-Maker, and Apprentice to a Dante-Quoting Butcher in Tuscany». Ingen har tatt kjøkkenlivet så på kornet som Buford. Han får fram det helt spesielle adrenalinkicket midt i middagsrushet, den særegne humoren kokker imellom, lidenskapen og den solide fagligheten som ligger bak et perfekt måltid. Men også nederlagene og ydmykelsene, det brutale hierarkiet og stjernekokkenes lunefulle galskap. Det er kompromissløst, men varmt, og krydret med en masse lærerike tips og råd til andre kjøkkenamatører.