Kjønnskrig på norsk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER IKKE rart vi får gnagsår på turen mot likestillingsparadiset, når man må gå omveier om antifeminister som Ole Texmo (Dagbladet 18.7) og Kjetil Rolness (22.7).Kritikk og debatt er bra, løgn og bevisst fordreining av sannheten tjener verken den ene eller andre siden. Det er sånt som fører til krig. Kjønnskrig. Det er på tide å justere skytset med litt sannhet.At Texmo fornekter menns vold mot kvinner som problem og hever fanen for voldsdømte fedre, kommer ikke som noen overraskelse på oss som har vært borte i mannen før. At han reduserer Alternativ til volds arbeid til «spreder av falske påstander om overgrep og omsorgssvikt fra fedre» faller på sin egen urimelighet. Selv i den svenske dokumentaren «Könskriget», som Texmo ellers flittig argumenterer ut fra, ble ATV lovprist som «good guys».

VERRE ER DET når Rolness under tittelen «Feminist-fusket fortsetter» bedriver det som vanskelig kan oppfattes som annet enn bevisst fusk med tall, for å undergrave problemet menns vold mot kvinner. Det er vanskelig å tro at den ellers oppdaterte akademikeren ikke kjenner til den største norske undersøkelsen som er gjort på feltet, utført av NIBR og SSB og offentliggjort i mai i år. Tallenes tale overdøver lettvint retorikk; hver fjerde norske kvinne mellom 20 og 54 år er blitt utsatt for vold eller trusler om vold av en partner. Ti prosent av kvinnene og to prosent av mennene har opplevd vold med stort skadepotensial fra samboer. Som Rolness riktig påpeker, er vold i hjemmet mest utbredt blant mennesker med andre sosiale problemer. At dette skal gjøre tallene mindre skremmende, er skremmende for meg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer