Kjønnsløs homsepatrulje

Norske «Homsepatruljen» er syltynne saker, mener Dagbladet.nos anmelder. Hva mener du?

Hva mener du? - Føler du deg antastet av homofile, gale menn?, spør en av de homsepatruljerende i innledningen av kveldens premiere på «Homsepatruljen».

Det er i grunnen et illustrerende spørsmål. Den norske versjonen av programmet, som hadde premiere i kveld, var tidvis parodisk overtydelig.

Freiholt-faktor

Amerikanske «Homsepatuljen» er en av de senere års største TV-sensasjoner. Programmet er snilt nok til å nå hele familien, men samtidig kommer det stadige syrlige og småslemme stikk (særlig fra Carson) som tidvis gjør det hysterisk morsomt.

Den norske versjonen har ingen Carson, og likner mer på et traust og kjedelig interiørprogram. Det er så koselig, atte.

Samtidig får vi selvfølgelig ikke lov til å glemme at det er homser inne i bildet. Ikke ett sekund. «Nei, Gud!», «nei, gudameg» og «neiherregudameg», hoies det i innledningen. Er det ikke litt for stor Yngve Freiholt-faktor over dette?

For meg blir det i alle fall en overdose. En ikke så rent liten en, heller.

Koselig offer

Kjønnsløs homsepatrulje

Det største problemet med første episode av denne serien er fraværet av morsomheter, men de «fabelaktige fem» ble utvilsomt reddet av offeret Hans Jørgen. Jeg tror neppe man kunne funnet et mer velvillig restaureringsobjekt, og hans snåle og litt håpløse framtoning gjorde at man i alle fall ikke kjedet seg nevneverdig.

Det er nesten så man mistenker ham for å være ansatt i TV3.

Ellers er kulturansvarlig John et litt mindre anmassende og påtatt vesen, som også kom med noen matnyttige tips.

Samtidig er det jo ikke tipsene «Homsepatruljen » handler om. Da kan man jo heller slå på «Forandring fryder». Liker man ikke homsene, er programmet verdiløst.

Heier på Tony

Og jeg er redd den norske utgaven kommer til å stille seg i kø av innkjøpte konsepter som fungerer for dårlig i forhold til originalversjonen til å bli noen langvarig seersuksess.

Særlig siden TV3 sender den amerikanske versjonen parallelt, mistenker jeg at mange av seerne kommer til å irritere seg stort over kvalitetsforskjellen.

Interessant nok kolliderer også norske «Homsepatruljen» med det brutale portrettet av den hypermaskuline mafiabossen Tony Soprano på NRK1. Sesong 5 har begynt bedre enn noen av de foregående.

Det er ikke tvil om hvilken side, og kanal, jeg velger denne høsten. Hva mener du?

SKUFFET: Den norske utgaven av Homsepatruljen var lite å rope hurra for.