Kjønnsmonopolet slår tilbake!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MANNSDEBATTEN: I Norge har vi statsfinansiert kjønnsmonopol. Det er ingen stillinger ved noe universitet eller høyskole i Norge som er definert til forskning på menn. (en ved UiO er imidlertid på gang).

Det er her den systematiske kunnskapen om kjønn produseres. Arni Hole fra likestillingsdepartementet. føler seg tråkket på kjønnstærene når jeg påpeker enkle empiriske fakta, og vil gjerne forsvare sin arbeidsgivers noe skeive bruk av skattebetalernes likestillingskroner. I den anledning presenterer hun et knippe forskningsprosjekter som har menn som tema. Et par svaler gjør imidlertid ingen sommer.

Det er et faktum at mange menn er lite opptatt av likestilling og kjønnsforskning. Er det fordi de fleste menn ikke er interessert i hva det er å være mann, eller kan det være slik at de ikke opplever måten problemstillingene blir vinklet på som lite viktig eller relevant i livene deres? Forskning på mennesker er aldri objektiv. Hvilke deler av mannligheten som blir synlig og hvilke mannskulturer som får oppmerksomhet er avhengig av den tolkningshorisont eller forskningsstrategi en anvender.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer