DEBATT

Kjønnspolitisk dissonans hos Dagbladets anmelder

Logikken er åpenbart at det vanligvis ikke ligger noe særlig arbeid bak bøker «for, og om kvinner».

Anmelder Marius Wulfsberg er kritisk til forlagets presentasjon av Shazia Majids bok «Ut av skyggene». Hans kjønnspolitiske argumentasjon er egnet til å forundre, skriver innsenderen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
Anmelder Marius Wulfsberg er kritisk til forlagets presentasjon av Shazia Majids bok «Ut av skyggene». Hans kjønnspolitiske argumentasjon er egnet til å forundre, skriver innsenderen. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hos oss i Aschehoug er gleden stor over Marius Wulfsbergs begeistrede anmeldelse av Shazia Majids bok Ut av skyggene. Han betegner boka som «banebrytende».

Wulfsberg er derimot kritisk til forlagets presentasjon av boka. Det er han selvsagt i sin full rett til å være, men hans kjønnspolitiske argumentasjon er egnet til å forundre. Wulfsberg skriver at han «til å begynne med lurte på om dette var ei bok for, og om kvinner», hvorpå han beklager seg over at «i dette tilfellet må man lese boka for å oppdage hvilket enormt arbeid forfatteren har lagt ned».

Logikken er åpenbart at det vanligvis ikke ligger noe særlig arbeid bak bøker «for, og om kvinner».

Bare så det er sagt: Omslaget til Majids bok er blottet for løkkeskrift og kvinneskikkelser med ryggen til, og undertittelen, «Den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner», burde være nokså utvetydig. At forfatteren har ønsket å tilegne boka til dens desiderte helt, nemlig hennes mor, burde være til å leve med, selv for en mannlig anmelder. Mener Wulfsberg at forlaget burde ha motsatt seg dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer