Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kjønnsroller er deilig

Jan Erik Larsen (28), programleder NRK, gift med Anne Cathrine, har datteren Frida (2).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JEG ER KOMMET TIL at det er fryktelig vanskelig å finne ut hva som ikke er ålreit ved å være mann.

Men jeg kan komme på hundrevis av positive ting.

Det mest positive er den retten vi har til å være gutter, til å leke. Den setter jeg stor pris på. Jeg ville ikke funnet på å dra på stranda uten å ha med frisbee, badminton, beachvolleyball og alle de tingene der. Gutter må ha fart og moro, mens jenter finner sosialt samvær i det å prate sammen. Jenter utvilker seg nok mer enn oss sånn sett. Vi er noen enkle vesener.

MEN DET STILLES OFTE høyere krav til menn enn til kvinner i arbeidslivet. Hvis en mann sier noe dumt, så blir han veldig mye dummere enn hvis en kvinne gjør det, for de har en evne til å kunne sjarmere seg ut av de feilene de gjør.

Sånn er det i hvert fall i NRK.

Når jenter gjør seg veldig unge og søte og forsøker å innynde seg, da føler jeg at de appellerer til noen pedofile følelser som ikke finnes hos meg. Tror de at jeg som mann blir tiltrukket av at de oppfører seg som en fem år gammel jente?

Jeg blir helt satt ut av det. Men jeg blir rett i ryggen hvis jeg treffer en som viser at hun innehar autoritet og er en intelligent person.

ANNE CATHRINE OG JEG har vært sammen siden vi var seksten. Vi gifta oss da vi var nitten, så vi har ti års bryllupsdag til sommeren. Jeg har aldri angret på at jeg gifta meg. Jeg har alltid vært litt sånn at hvis jeg først satser på noe, så hopper jeg med begge bein og satser full pakke.

Vår generasjon er litt dvask der.

Jeg møter folk som er 30 år, har ett barn, er gravid med det andre, og som er samboere på sjette året, men som ennå ikke er sikre på om de er sammen med den rette. Der er det ikke mye besluttsomhet. Det er ganske slapt.

HVIS JEG IKKE hadde truffet Anne Cathrine så hadde jeg nok vært singel i dag. Jeg har ikke møtt en eneste aktuell kandidat utenom henne.

Jeg kan ikke forestille meg et liv uten henne, hun er min store, kloke, faste stamme i livet. Jeg tror jeg kunne klart meg uten alle andre, inklusive min datter, men uten Anne Cathrine hadde jeg ikke fiksa det så bra.

Vi er ufattelig lykkelige.

Vi har lært å tilpasse oss hverandre, vi har lært oss å elske kjønnsroller. Kjønnsroller har ingenting med likestilling å gjøre i det hele tatt. Kjønnsroller er deilig.