Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kjøp avisa, snyltere!

De fleste nettaviser sliter med underskudd. Nettutgaven til en amerikansk tabloidavis prøver seg nå med en ny angrepsvinkel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske tabloidavisa Weekly World News kjører denne uka følgende oppslag: «Salt Lake-sjokk: Kunstløperske med tre ben utestengt».

Men det oppslaget får du ikke lese på avisas nettutgave. Den er stengt denne uka. Hvorfor? Jo, det er for få som kjøper papirutgaven.

- Vi ville likt det om dere i det minste kunne kjøpt avisa en gang i år, skriver redaksjonen på avisas nettside. Deretter setter de over til sin meningssterke kommentator «Ed Anger».

- Jeg er drittlei denne web-dritten. Når jeg var liten var det eneste du kunne få gratis en runde med juling, skriver han engasjert, før han slår fast at avisa er bedre på papir allikevel.

- Vi dreper 300 000 trær i året slik at våre lojale lesere kan ta med seg denne artige publikasjonen på do. Har du PC på do? Ha! Tror ikke det nei.

I perioden mars 2000 til mars 2001 gikk avisas opplag ned med hele 50 000 eksemplarer. Anger og kollegene hans er overbevist om at nettutgaven har mye av skylda, og truer nå med å legge den ned hvis ikke papirsalget tar seg opp. Som han sier:

- Vi har et problem med magene våre, vi må spise hver jævla dag!

Weeekly World News - stengt nettavis

<P>STERKE MELDINGER: Den amerikanske tabloiden Weekly World News truer med å legge ned nettutgaven.<P>
Hele Norges coronakart