Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjøp bøker bit for bit

Fra høsten kan du få kjøpt de kapitlene du ønsker deg fra en rekke guidebøker.

Det kan være upraktisk å kjøpe en stor, tung reiseguide om et helt land hvis man bare ønsker å konsentrere seg om én region. Nettselskapet iUniverse og IDG Books undertegnet i juni en samarbeidsavtale om utvikling av et system som gjør det mulig å selge enkeltkapitler fra bøker for seg.

Kapitler for dummies

IDG Books gir ut «For Dummies»-håndbøkene, Frommers reiseguider og Cliffs Notes, en serie med sammendrag av litterære verker.

- Jeg tror ikke utviklingen går dithen at folk slutter å kjøpe hele bøker, sier John Kilvullen, forlagets administrerende direktør.

Han legger til at prisen må settes opp. Et kapittel på 20 sider i en 100-siders bok vil for eksempel koste mer enn 20% av utsalgsprisen for hele boka.

Mer royalties

William Gladstone er agent for en rekke av forfatterne av «Dummies»-bøkene, og tror disse vil være positivt innstilt til å få solgt bøkene sine på denne måten.

- Jeg tror de vil tjene mer royalties, og jeg vil råde dem til å gå med på en slik avtale, sier Gladstone til New York Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media