Kjøp deg en kjendis!

Drømmer du om å skjelle ut Carl I. Hagen eller Valgerd Svarstad Haugland over lunsjbordet? Nå kan du kjøpe drømmemøtet i Frelsesarméens store kjendisauksjon på Internett.

Alle landets partiledere har takket ja til å være med på auksjonen, og i dag er de alle som en til salgs på Internett. I fjor ble Frp's Siv Jensen dyrest med 7010 kroner for en lunsj. I år kan du by på sjefen sjøl, men vær forberedt på en solid prisstigning.

Fjorårets kjendisauksjon innbrakte 50000 kroner i kassa til Frelsesarméen, og auksjonsleder Rolf Stavnem i nettbutikken Online Club håper på ny rekord i år.

Fra 1 krone

- Frelsesarméen har en spesiell plass i folks hjerter, og jeg synes det er morsomt at så mange møter opp. I år har vi utvidet konseptet med å auksjonere ut foredrag, for også å appellere til næringslivet, sier Stavnem.

Foredragene med Christian Thommesen, Bjørn Dæhlie, Egil Søby, Frode Kyvåg og Jan Vincents Johannessen ble i går lagt ut med en startpris på 5000 kroner, mens kjendislunsjene startet på kroner én. Wenche Foss og Davy Wathne stiller med en drømmedag på sine respektive arbeidsplasser, mens kjendiser som Morten Abel, Jan Werner og Bettan tilbyr lunsj.

- Vi gleder oss til en hyggelig dag med sang og god mat. Selvsagt er vi spente på hvor mye vi greier å få inn, men vi håper folk tenker mer på Frelsesarméen enn på oss, sier Elisabeth Andreassen og Jan Werner Danielsen.

Auksjonsobjekt

- Jeg synes dette er en kreativ og morsom måte å skaffe penger til Frelsesarméen på, og synes det er en ære å bli spurt, sier Christian Thommessen, som er en svært ettertraktet foredragsholder.

- Jeg er ikke vant til å være auksjonsobjekt, så jeg er jo spent på hvilken verdi jeg har, sier Thommessen.

Alle inntektene fra auksjonen går til Frelsesarméen, og informasjonsansvarlig Njål Djurhuus er glad for all støtte.

- Vi syntes dette var en interessant idé, og håper at alle som stiller opp gjør det først og fremst fordi de ønsker å støtte oss.

Siv gikk for 7010

Dette er andre gang Frelsesarméen auksjonerer bort kjendiser: I fjor var Siv Jensen den som oppnådde høyest bud i auksjonen, som da hadde langt færre trekkplastre.

En politisk interessert nordmann bosatt i Sveits betalte 7010 kroner for å spise lunsj med søte Siv.

- Jeg var veldig skeptisk på forhånd, men siden det var til inntekt for Frelsesarméen var det vanskelig å si nei. Men det var ingen grunn til bekymring. Vi hadde en anstendig og hyggelig lunsj, forteller Jensen.

- Han var en ordentlig mann som var veldig opptatt av norsk politikk.

Og mannen som i fjor fikk tilslaget på møtet med Wenche Foss, ga det som en presang til sin mor - som dermed fikk møte teaterdivaen på egen hånd. Prisen: 2000 kroner til Frelsesarméen.