Kjøp elg på nettet

Dersom du synes et «Elg i solnedgang»-maleri blir for puslete, kan en kanadisk elgskulptur være pynten som gjør susen i hagen.

Her på berget har skogens konge blitt udødeliggjort på trekantskilt, avbildet på femøringen og hyllet i en diktsamling av Jan Erik Vold fra 1989. Kanadierne går ett skritt videre i elgdyrkingen.

Fargerike skulpturer

Den store elg-festivalen går i disse dager av stabelen i Toronto. I den anledning må innbyggerne i den kanadiske byen si farvel til noen av byens mest populære utsmykninger. Over 170 skulpturer som forestiller skogens konge skal alle som én auksjoneres bort på nettet fram til 29. januar.

Bortsett fra den rene Canada-patriotismen med rødt, hvitt og lønneblad, er det mange varianter å velge i. Her finnes fiske-elgen, busstasjon-elgen, glam-elgen, baby-elgen og til og med DJ-elgen. Og ordspill som Moosaic, Moose-stang, Moose-paper og Moosellaneous er ikke til å unngå.

Hjelp andre med elg

Skulpturene har siden april i fjor stått på utstilling i hovedgatene i Toronto. Inntektene fra salget går til veldedige formål via den kanadiske grenen av Olympic Aid.

Andre elg-aktiviteter i Toronto er Det store elgeløpet, hvor skulpturene dyttes gjennom gatene i en forrykende fart (se video!) og kulturmønstringen Moose Jam.

Design din egen elg

En fargerik elgskulptur i naturlig størrelse kan kjøpes på nettauksjonen www.buyamoose.com. Ønsker du å gi bud på elg-galskapen, er dette stedet å gå.

Blir det for dårlig plass til skogens konge i stua, kan du som plaster på såret designe din egen cyber-elg.