Kjøper mer musikk

MP3 ødelegger ikke for musikksalget i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I motsetning til de fleste sammenlignbare land, øker salget av musikk i Norge. Musikkforhandlerne har hittil i år solgt 6 prosent flere CD-er, LP-plater og kassetter enn på samme tid i fjor.

Grammofonplategrossistenes Forening (GGF) har registrert et samlet salg på 5,7 millioner album og 500.000 singler til en samlet verdi av 387 millioner kroner i årets seks første måneder.

- I forhold til første halvår i fjor er dette en økning på 6 prosent i volum og på 2 prosent i verdi. Det betyr at utgivelsene jevnt over har vært solgt til lavere pris i år enn i fjor. Unntaket er norske produksjoner som ikke har hatt en sterkere økning i volum enn vekst, sier Øivind Svendby i GGF til NTB.

Tar vi med musikk på DVD viser statistikken at økningen i salget av musikk er enda større, nærmere bestemt 7 prosent i volum og 3 prosent i verdi.

- Forhandlerne har solgt 70 prosent flere DVD-plater med musikk hittil i år, sammenlignet med de første seks månedene i 2002. Totalt er det blitt solgt 100.000 DVD-er med musikk i Norge, forteller Svendby.

Den suverent mest populære kilden til musikk er imidlertid fremdeles CD-en. Totalt ble det solgt 5,6 millioner CD-er første halvår i år. Salget av kassetter og LP-plater gikk imidlertid tilbake, fra 28.000 i fjorårets seks første måneder, til 15.000 samme periode i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer