Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjøper norsk

Frank Tostrup skrev ei låt han kalte «Asshole», spilte den inn med bandet Shirleys Temple og sendte plata til Gene Simmons i KISS. Suksess! Simmons kjøpte låta.

Nå blir «Asshole» et av sporene på Simmons nye soloplate. Ikke nok med det: Shirleys Temple blir backingband for Simmons og kommer også med på plata. Alt fordi Frank Tostrup tok sjansen på å sende ei plate til Gene Simmons plateselskap.

- Jeg var inne på hjemmesida til Gene Simmons en dag. Der sto det at han gjerne ville ha tilsendt demoer, så jeg sendte han EP-en vår. Så gikk det flere måneder, jeg var på vei til øvelse med bandet, og plutselig ringte ei dame fra New York. Hun ville ha bekreftet at jeg var meg. Ja, svarte jeg, hva gjelder det? Det kunne hun ikke si, men hun tok kontakt på vegne av en klient. Hun måtte få mailadressa mi. Jeg ante ikke hva det gjaldt. Men da jeg kom hjem, hadde jeg fått mail fra Gene Simmons personlig, forteller han.

Underskrevet

Datoen var 28. april. Siden har Frank Tostrup mailet fram og tilbake med Gene Simmons. Management på begge sider har utarbeidet kontrakter, og nå er avtalen underskrevet: Et engangsbeløp, pluss royalties fra radiospilling, til Frank Tostrup. Låta «Asshole» til Gene Simmons.

Komp uten møte

Bandet, Shirleys Temple, kommer også med på plata. Frank Tostrup, Eyolf Lund, Anders Herlofsen og Hennning Chluba komper Gene Simmons uten i det hele tatt å ha møtt ham.

- Han likte arrangementet og måten vi spiller på, sier han. Så han kommer bare til å mastre det om, ta ut min vokal og legge inn sin egen. Ellers bruker han vår innspilling, forteller Tostrup.

Han har fortsatt rettighetene til låta, men har forpliktet seg til ikke selv å gi den ut på plate de nærmeste åra. Helt greit, mener Tostrup, som har flere glad-historier etter å ha musikk-surfet på nettet.

- Vi hadde ei låt på MP3, blant hundretusener av andre. Plutselig tok stereoprodusenten Kenwood kontakt. De skulle gi ut et nytt bilstereoanlegg, og ville spre ei gratis plate med anlegget. Kunne de bruke vår låt? Vi ble enige og nå er vi utgitt i et opplag på 30000 i USA, sier Tostrup.

NY PLATE: Bassist Gene Simmons i KISS. På sin neste soloplate vil han ha med låta «Asshole», skrevet av Horten-gutten Frank Tostrup.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media