Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Netflix

Kjøper «Seinfeld»-rettighetene

180 episoder blir tilgjengelig i fem år fra 2021.

NETFLIX: «Seinfeld»-universet får «nytt hjem». Fra 2021 og i fem år skal 180 epiosder av den polulære serien være tilgjengelig for Netflix' kunder. Foto: NTB Scanpix
NETFLIX: «Seinfeld»-universet får «nytt hjem». Fra 2021 og i fem år skal 180 epiosder av den polulære serien være tilgjengelig for Netflix' kunder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Strømmetjenesten Netflix kjøper de globale rettighetene til å sende 90-tallsserien «Seinfeld». De 180 episodene blir tilgjengelig i fem år fra 2021.

Detaljer rundt Netflix-avtalen er ikke kunngjort, men Netflix bekreftet mandag at selskapet har inngått avtalen med Sony, som sitter på distributørrettighetene, om å overta de globale strømmerettighetene fra 2021. Avtalen skal løpe i fem år.

Milliard-sum

Netflix-konkurrenten Hulu har rettighetene til å strømme «Seinfeld» i USA fram til 2021. Amazon er internasjonal distributør.

Ifølge Variety ble det i 2015, da Hulu-avtalen ble kjent, anslått at strømmetjenesten da skulle betale 1,4 milliarder kroner i året for strømmerettighetene.

NBC-serien «Seinfeld» gikk fra 1989 til 1998. Serien er fortsatt populær på ulike fjernsynsstasjoner. Serien blir tilgjengelig i 4K-format for første gang når den inntar strømmetjenesten, skriver Los Angeles Times

Mister «The Office»

Netflix vant over bud fra Hulu, Amazon, WarnerMedia, NBCUniversal og Viacom, ifølge avisen.

For Netflix er avtalen av stor betydning.

Selskapet opplyste i juni at det mister strømmerettighetene til «The Office», som har vært tjenestens mest populære serie. Netflix skal fortsette å strømme «The Office» i over ett år til, men får ikke fornyet avtalen.

Mister «Friends» også

Netflix møter ytterligere konkurranse i november når Apple og Disney, med få dagers mellomrom, lanserer egne strømmetjenester.

I sommer ble det også kjent at Netflix mister en annen av sine «dragere»:

Da ble det kjent at AT&T, som eier Warner Media, trekker den populære tv-serien «Friends» fra Netflix i 2020.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling