Kjøper TVNorge

Kabelselskapet UPC kjøpte i går SBS Broadcasting, som blant annet eier mest i TVNorge, for over 30 milliarder kroner. For TVNorges seere betyr det at framtidas sammensmelting mellom tv og Internett kommer nærmere.

- Gjennom samme ledning kan folk se tv, surfe på nettet, shoppe eller for den saks skyld kommunisere med slektninger via tv-apparatet, sier administrerende direktør i TVNorge, Pål Trælvik, til Dagbladet.

Han er fornøyd med oppkjøpet, som likner på sammensmeltingen av verdens største internettselskap AOL og innholdsleverandøren Time Warner i begynnelsen av januar.

Når UPC tar over SBS, får de med seg 50,7 prosent av TVNorge på kjøpet. TV2 eier resten. Det betyr kontroll over TVNorge for UPC.

Har innholdet

- Vi har innholdet og UPC vet mest om framtidas teknologi. Nå kan nordmenn få et bedre tilbud via tv-skjermen eller pc`en, sier Trælvik.

Det er ennå for tidlig å si hva dette betyr for programmene på TVNorge, men Trælvik mener det vil skje noe ganske snart.

- I løpet av et halvt til halvannet år kan det begynne å skje noe. Men vi må diskutere med UPC hva vi skal gjøre. Men det er klart at vi har større muligheter enn for eksempel NRK. Vi er kommersielle aktører, sier Trælvik.

UPC er fra før tungt inne på kabel-tv-markedet både i Norge og Europa, med over 10,5 millioner kabelabonnenter. Ved å kjøpe SBS får de nå tilgang til flere seere gjennom innholdsleverandører som TVNorge, det vil si medieselskaper med redaksjonelt innhold. Totalt eier SBS tv-kanaler i ti europeiske land.

Kjøper hele kanalen?

- I løpet av ett år lanserer vi en digital plattform for vanlig tv. Det betyr et bredt spekter av tv-kanaler, Internett, video on demand og telefoni gjennom samme kabel, sier Lars Helgerud Andersen, adm.dir. og styreformann i UPC Norge, til Dagbladet.

TV2-sjef Kåre Valebrokk har tidligere uttalt at han kunne tenke seg å selge det TV2 eier i TVNorge.

- Er UPC interessert i å kjøpe hele TVNorge?

- Vi har sett at Valebrokk har sagt det. Men det kan jeg ikke kommentere, sier Andersen.

- Hvis UPC er interessert får vi diskutere pris, sier Kåre Valebrokk, til Dagbladet.