Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Kjøperne vil dempe interessen

A-pressen vil selge unna Varden og Demokraten for å få godkjenning fra Konkurransetilsynet. I motsetning til sentrale aktører tror ikke A-pressen det vil bli vanskelig.

ÅPNER FOR SALG: Konsernsjef i A-pressen Thor Gjermund Eriksen tror ikke det vil by på problemer å selge Varden og Demokraten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ÅPNER FOR SALG: Konsernsjef i A-pressen Thor Gjermund Eriksen tror ikke det vil by på problemer å selge Varden og Demokraten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Jeg tror ikke det blir vanskelig å selge Varden og Demokraten. Du får aldri potensielle kjøpere til å si at de er interesserte på forhånd, det ligger i sakens natur, sier Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen, til Dagbladet.

- De som er interesserte vil forsøke og dempe interessen, legger han til.

I går ble det kjent at A-pressen har tilbudt seg å selge avisene Demokraten og Varden for å forhindre at Konkurransetilsynet setter ned foten for A-pressens oppkjøp av Edda Media.

- Salgsproblemer Store medieaktører har tidligere varslet overfor Dagbladet at A-pressen vil kunne få problemer med å finne kjøpere som kan redde Edda-kontrakten.

- Har dere vært i kontakt med konkrete interessenter?

- Ingen kommentar, svarer Eriksen.

Bakgrunnen for et salg er altså at også Konkurransetilsynet har varslet A-pressen og Mecom Europe om at det kan bli aktuelt å gripe inn mot oppkjøpet av Edda Media.

Oppkjøpet på 1,725 milliarder kroner kan nemlig være i strid med medieeierskapsloven, og må godkjennes av både Konkurransetilsynet og Medietilsynet.

- God eier det viktigste Årsaken er at er at A-pressen vil bli for store i det regionale avismarkedet når de innlemmer avisene til Edda Media i sin
portefølje.

I så måte er fylkene Telemark og Østfold problematiske områder - hvor henholdsvis Varden og Demokraten holder til.

- Vil dere vurdere å gå ned i pris for å få solgt avisene?

- Det viktige for oss er å finne en god løsning for Demokraten og Varden, til riktig pris. En eier som gjør at Demokraten og Varden får et godt eierskap som kan utvikle avisene videre er viktigere enn pris. Men det er som regel ingen motsetning i dette, svarer Eriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling