- Kjøperne vil dempe interessen

A-pressen vil selge unna Varden og Demokraten for å få godkjenning fra Konkurransetilsynet. I motsetning til sentrale aktører tror ikke A-pressen det vil bli vanskelig.

ÅPNER FOR SALG: Konsernsjef i A-pressen Thor Gjermund Eriksen tror ikke det vil by på problemer å selge Varden og Demokraten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ÅPNER FOR SALG: Konsernsjef i A-pressen Thor Gjermund Eriksen tror ikke det vil by på problemer å selge Varden og Demokraten. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tror ikke det blir vanskelig å selge Varden og Demokraten. Du får aldri potensielle kjøpere til å si at de er interesserte på forhånd, det ligger i sakens natur, sier Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen, til Dagbladet.

- De som er interesserte vil forsøke og dempe interessen, legger han til.

I går ble det kjent at A-pressen har tilbudt seg å selge avisene Demokraten og Varden for å forhindre at Konkurransetilsynet setter ned foten for A-pressens oppkjøp av Edda Media.

- Salgsproblemer Store medieaktører har tidligere varslet overfor Dagbladet at A-pressen vil kunne få problemer med å finne kjøpere som kan redde Edda-kontrakten.

- Har dere vært i kontakt med konkrete interessenter?

- Ingen kommentar, svarer Eriksen.

Bakgrunnen for et salg er altså at også Konkurransetilsynet har varslet A-pressen og Mecom Europe om at det kan bli aktuelt å gripe inn mot oppkjøpet av Edda Media.

Oppkjøpet på 1,725 milliarder kroner kan nemlig være i strid med medieeierskapsloven, og må godkjennes av både Konkurransetilsynet og Medietilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer