Kjøpt og betalt av Se og Hør

Se og Hør betaler kilder svart for opplysninger om kongefamilien og kjendiser, skriver Dagens Næringsliv i dag.

(Dagbladet.no): Bladets kilder har mottatt klekkelige honorarer på opp mot 30 000 kroner for å bidra med opplysninger, skriver Dagens Næringsliv i dag.

De mest hemmelige og verdifulle kildene får betalt kontant, med sjekk eller gavekort for å ikke etterlate spor som kan avsløre samarbeidet. Utbetalingene skjules gjennom alternativ bokføring, der kostnadene blir oppført som reiseutgifter eller lønn til medarbeidere.

Opplysningene kommer fra «En helt vanlig dag på jobben», den allerede mye omtalte boka til tidligere Se og Hør-journalist Håvard Melnæs. Forfatteren hevder at han sitter på solid dokumentasjon for påstandene, mens forlegger Erling Kagge forteller at de har belegg for alt som står i boka og mer til.

Dagens Næringsliv har vært i kontakt med flere personer tilknyttet Se og Hør som hevder at de ikke kjenner til praksisen med svart betaling. En annen tidligere Se og Hør-reporter, Thomas Olsen, bekrefter imidlertid at hysj-ordninga var hverdagen for en håndfull av de mest betrodde medarbeiderne.

MØTTES I RETTEN: Tidligere Se og Hør-reporter Håvard Melnæs hilser under rettssaken Anette Young og Rodney Karlsen anla mot kjendisbladet. Young og Karlsen er ikke blant kjendisene Se og hør skal ha betalt svart. Foto: KRISTIN SVORTE
MØTTES I RETTEN: Tidligere Se og Hør-reporter Håvard Melnæs hilser under rettssaken Anette Young og Rodney Karlsen anla mot kjendisbladet. Young og Karlsen er ikke blant kjendisene Se og hør skal ha betalt svart. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer