<strong>SOLGT:</strong> Lørdag kveld ble den orginale «Batmobilen» solgt for hele 25,7 millioner kroner på auksjon. Bilen spilte en av hovedrollene i tv-serien om Batman på 60-tallet. Foto:  REUTERS/Joshua Lott/NTB Scanpix
SOLGT: Lørdag kveld ble den orginale «Batmobilen» solgt for hele 25,7 millioner kroner på auksjon. Bilen spilte en av hovedrollene i tv-serien om Batman på 60-tallet. Foto: REUTERS/Joshua Lott/NTB Scanpix Vis mer

Kjøpte «Batmobilen» for 25,7 mill

Ville imponere dama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den ikoniske «Batmobilen» har skiftet eier, og det til den svimlende prisen 4,62 millioner dollar, eller om lag 25,7 millioner kroner.

Salget skjedde på en auksjon i Scottsdale, Arizona lørdag kveld.

Kjøperen av bilen er Rick Champagne, som driver et logistikk-selskap i Phoenix.

På spørsmål fra journalister av hva som fikk ham til å betale den enorme summen, snudde Champagne seg til kvinnen han kom sammen med, og pekte:

- Henne.

På soverommet Bilkjøperen forklarte så at han også har hatt lyst på bilen siden han var et lite barn.

- Jeg hadde til og med en modell av dem, sa Champagne til Speed TV, ifølge Los Angeles Times.

Han hadde også en spøkefull kommentar om hvor han skulle sette bilen når han kom hjem.

- På soverommet, fortalte Champagne.

Fallskjerm og telefon Bilen ble bygd til tv-serien om Batman på 60-tallet. Det var bilbygger George Harris som i sin tid kjøpte bilen, en Lincoln Futura fra 1955, for en dollar. På oppdrag 20th century Fox Television, brukte Harris 15 000 dollar på å bygge bilen om til «Batmobilen».

Pengene ble brukt på en V-8 motor, fallskjermer, skuddsikre pleksiglass og det som skal ha vært en av de første biltelefonene, ifølge BBC.

- Jeg så manuset, og det sa «Bang, pow, boom». Jeg ønsket at bilen skulle si det samme. Jeg ville at bilen skulle bli en like stor karakter som skuespillerne, sa Barris i forkant av auksjonen.

Bilen ble bygd om på Barris Kustom Industries i Hollywood. Etter at tv-serien ble avsluttet i 1968, har bilen stått på utstilling i et galleri på verkstedet.

<strong>BILBYGGER:</strong> Det var George Barris som i sin tid brukte 15 000 dollar for å bygge om en Lincoln Futura til det vi i dag kjenner som «Batmobilen». Lørdag solgte han bilen på auksjon. Foto:  AP Photo/NTB Scanpix
BILBYGGER: Det var George Barris som i sin tid brukte 15 000 dollar for å bygge om en Lincoln Futura til det vi i dag kjenner som «Batmobilen». Lørdag solgte han bilen på auksjon. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer