Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte billigmaleri fordi han likte ramma

Så fant han ut at verdien kan være 363 mill.

(Dagbladet): Når vi snakker om kunstkupp, er det som regel noen som har brutt seg inn et sted og stjålet et verdifullt maleri.

Men i engelske Northampton har en mann uvitende sørget for et helt lovlig kunstkupp.

For når du kjøper et maleri for under 1000 kroner og det viser seg å kanskje være verdt 363 millioner - da har du sørget for et realt kupp.

Mannen som nå er den glade eier av kunstverket, ønsker ikke å stå fram med navn. Han forteller derimot gjerne hva som skjedde da han gikk inn i en bruktbutikk og kom over det som kan være et Paul Cezanne-maleri.

- Jeg kjøpte det fordi jeg likte ramma. Det var først da jeg leste i en kunstbok at jeg begynte å sammenlikne det med Cezanne. Etter hvert skjønte jeg at det kan være hans aller første maleri, sier mannen til Northampton Chronicle & Echo.

Nå har han lagt maleriet i en safe, i påvente av at det skal analyseres grundigere.

Auksjonarius Tim Conrad fra Wilfords sier at det er gode muligheter for at det kan være en Cezanne.

- Det likner definitivt på Paul Cezanne og det var uvanlig av ham å variere signaturbruken. Det kan være et av hans tidligere verk, sier Conrad.

Cezanne var en fransk maler som levde på 1800-tallet. Han døde av lungebetennelse i 1906 og blir beskrevet som en brobygger mellom impresjonismen og kubismen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media