Kjøpte billigmaleri fordi han likte ramma

Så fant han ut at verdien kan være 363 mill.

(Dagbladet): Når vi snakker om kunstkupp, er det som regel noen som har brutt seg inn et sted og stjålet et verdifullt maleri.

Men i engelske Northampton har en mann uvitende sørget for et helt lovlig kunstkupp.

For når du kjøper et maleri for under 1000 kroner og det viser seg å kanskje være verdt 363 millioner - da har du sørget for et realt kupp.

Mannen som nå er den glade eier av kunstverket, ønsker ikke å stå fram med navn. Han forteller derimot gjerne hva som skjedde da han gikk inn i en bruktbutikk og kom over det som kan være et Paul Cezanne-maleri.

- Jeg kjøpte det fordi jeg likte ramma. Det var først da jeg leste i en kunstbok at jeg begynte å sammenlikne det med Cezanne. Etter hvert skjønte jeg at det kan være hans aller første maleri, sier mannen til Northampton Chronicle & Echo.

Nå har han lagt maleriet i en safe, i påvente av at det skal analyseres grundigere.

Auksjonarius Tim Conrad fra Wilfords sier at det er gode muligheter for at det kan være en Cezanne.

- Det likner definitivt på Paul Cezanne og det var uvanlig av ham å variere signaturbruken. Det kan være et av hans tidligere verk, sier Conrad.

Cezanne var en fransk maler som levde på 1800-tallet. Han døde av lungebetennelse i 1906 og blir beskrevet som en brobygger mellom impresjonismen og kubismen.