Kjøpte Finne-kunst i fjor - venter ennå

GJØVIK/OSLO (Dagbladet): Harald Balke venter fortsatt på å få Ferdinand Finne-trykket han kjøpte for 10140 kroner i oktober i fjor.

- Som å trykke penger

- Dette lukter svidd. Nå vil jeg ha pengene tilbake, sier Balke, som ikke tør å kjøpe mer Finne-kunst i frykt for å bli svindlet. Balke var på den store Finne-utstillingen på Bogstad gård. Han falt for «Livets tre», nummerert som nr. 9 av 20, men da han skulle slå til, var det siste trykket akkurat solgt. - En selger sa at de likevel kunne skaffe oss et bilde, forteller Balke.

Skadet

Han betalte og fikk beskjed om å hente det ferdig innrammet i Oslo uka etter. Kunstsentret, der Thore Elton formidler sine bilder, sto bak salget.

- To helger på rad dro jeg de 24 mila mellom Gjøvik og Oslo for å hente det. Den siste helga sto det flere innrammede «Livets tre»-bilder der, men jeg fikk opplyst at de hadde transportskader og måtte til en rammemaker for reparasjon. Jeg ble lovet å få mitt bilde før jul. Men bildet dukket aldri opp, og Balke kontaktet Kunstsentret på nyåret. I månedsskiftet januar/februar har du det, var beskjeden jeg fikk.

- Holdt for narr

I slutten av mars skrev Balke e-post til Kunstsentret og etterlyste bildet - igjen. Han fikk svar at det fremdeles kan ta noen uker.

- Jeg er lei av å purre og bli holdt for narr. Nå krever jeg å få igjen tusenlappene jeg betalte, sier Balke.

Lørdag fikk han en ekthetsbekreftelse signert Thore Elton, men ikke noe bilde.

- Er det meningen at jeg skal ramme inn ekthetsbeviset? spør Balke.