BLE FLYTTET TIL MORGENEN: Men nå krever alle fra tidligere Se og Hør-redaktør til Morgenbladets samfunnsredaktør at «Drømmehagen» flyttes tilbake. FOTO: NRK
BLE FLYTTET TIL MORGENEN: Men nå krever alle fra tidligere Se og Hør-redaktør til Morgenbladets samfunnsredaktør at «Drømmehagen» flyttes tilbake. FOTO: NRKVis mer

Kjøpte ikke NRKs «Drømmehagen»-svar

Kringkastingsrådet ber om at programmet flyttes tilbake.

||| Det har som kjent skapt enorme protester at NRK Super har flyttet «Drømmehagen» fra sitt tidligere sendetidspunkt klokka 17.30.

I dag var saken oppe i Kringkastingsrådet, som konkluderte med at de mener NRK nå bør lytte til protestene.

- Man skal ikke forandre bare for forandringens skyld. Hvis man har funnet et program som gir småbarn ro og fred og trygghet, bør man ikke ta dette bort bare fordi man har et ønske om endre på ting, sa rådsmedlem Knut Haavik under møtet.

Vanvittig trykkEt annet rådsmedlem, Frank Rossavik, som til daglig er samfunnsredaktør i Morgenbladet, er enig. Han forstår ikke NRKs begrunnelse for å flytte programmet.

- Jeg har jobbet mye i media, og vet at man av og til føler en forpliktelse til å fornye uten at det foreligger noen videre grunn til det, sa Rossavik.

På Facebook har gruppen som krever å få «Drømmehagen» tilbake fått 25 000 medlemmer.


- Det har vært et vanvittig trykk i sosiale medier for dette programmet her. Og det er også mange fullt ut tilregnelige mennesker som har engasjert seg, mente Rossavik.

Kjøpte ikke NRKs begrunnelseNRK Super-redaktør Nils Stokke forklarte seg for Kringastingsrådet i dag, uten at rådet så ut til å kjøpe argumentasjonen hans.

- Jeg er ikke helt i stand til å skjønne den konsistente begrunnelsen for at programmet ble flyttet. Jeg synes at NRK bør vurdere å flytte programmet tilbake, sa rådsmedlem Steinar Pedersen.

Knut Haavik ville gå enda lenger.

- Jeg synes vi skal formulere oss så sterkt at vi faktisk ber om at det flyttes tilbake. Så får NRK vurdere om de vil ta den anmodningen til følge eller ikke. Men hvis vi ikke kommer med et tydelig utspill nå, er det lett å oppfatte oss bare som et supperåd, sa Haavik.

Kringkastingsrådets leder May-Helen Molvær Grimstad minnet Haavik på at det ikke er innenfor rådets mandat å kreve programendringer.

- Men vi kan gi et tydelig råd, sa hun.

Ser på saken på nyttNils Stokke sier nå at NRK vil vurdere saken på nytt.

- Vi må ta Kringkastingsrådets råd inn i redaktørmøtet, og vurdere det på nytt. Det er klart vi må, sier NRK Super-redaktøren.

Stokke påpeker imidlertid at «Drømmehagen»-erstatter «Fantorangen» har flere seere.

- Den økningen er ganske markant også. Hva skjer hvis enda flere protesterer mot en eventuell flytting av «Fantorangen»? Samtidig er det ikke bare seertall vi skal ta hensyn til, det viktige for oss er at vi ivaretar bredden, sier han.

- Er det ikke ytterst problematisk hvis Kringkastingsrådet begynner å opptre som redaktører for NRK?

- Jo, det er klart. De er et råd og kan ikke gi noen føringer - de har ikke redaktøransvaret for NRK. Men når de gir råd må man også lytte til dem, sier Nils Stokke.