Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjøpte kunstbok - fant Picassobilder

Britiske Brett Floyd gjorde en god handel da han kjøpte kunstboka for en snau tusenlapp.

Brett Floyd støttet en god sak og kjøpte ei kunstbok på en velddedighetsauksjon for 80 pund, eller drøye 900 kroner. Boka, «Picasso: Toreros» viste seg å inneholde litt mer enn bare reproduksjoner. Etter å ha eid boka nær et år, tok Floyd en tur innom et galleri. Han dro kjensel på noen av bildene på veggen, og dermed begynte snøballen å rulle.

Det viste seg at boka som Floyd betalte 80 pund for inneholder fire originale Picasso-litografier i boka, og at verdien

trolig er rundt 11.000 pund.

Ifølge Picasso-eksperter er det ikke uvanlig at slike skatter dukker opp.

- Picasso hadde en karriere på over 70 år og var en stor kreativ kunstner. Han tegnet overalt, i skissebøker, på konvolutter og postkort, alt han kunne få tak i. Så at slike ting dukker opp er egentlig ikke så uvanlig, sier Chris Brickley hos auksjonsfirmaet Bonham til BBC.

Floyd vurderer å selge bildene hos Christies i London, men han vil gi 10 prosent av summen til det lokale biblioteket. Auksjonen han gjorde det gode kjøpet var til inntekt for biblioteket i hjembyen Tustin, melder BBC.

BONUS: Picasso-bildene skal trolig legges ut for salg. Her fra en utstilling i Stockholm tidligere i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling