Fredriksen-familien på Nasjonalmuseet:

Kjøpte spalteplass i internasjonal avis

Nasjonalmuseet har stilt ut kunstsamlingen til døtrene til John Fredriksen. Det har skapt kontroverser. Nå har Fredriksen-familien betalt for omtale av Nasjonalmuseet i internasjonal kunstavis.

KJØPTE PLASS: Fredriksen-familien har kjøpt spalteplass for Nasjonalmuseet i den internasjonale avisen The Art Newspaper. F.V. Cecilie Fredriksen, Nasjonalmuseets samlingsdirektør Stina Högkvist, museumsdirektør Karin Hindsbo og Kathrine Fredriksen. Foto: Morten Qvale / Nasjonalmuseet
KJØPTE PLASS: Fredriksen-familien har kjøpt spalteplass for Nasjonalmuseet i den internasjonale avisen The Art Newspaper. F.V. Cecilie Fredriksen, Nasjonalmuseets samlingsdirektør Stina Högkvist, museumsdirektør Karin Hindsbo og Kathrine Fredriksen. Foto: Morten Qvale / Nasjonalmuseet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Døtrene til Norges rikeste mann, John Fredriksen, og familien har betalt for at Nasjonalmuseet skal vies plass i den internasjonale kunstavisa The Art Newspaper, skriver Morgenbladet.

Et eget billag i kunstavisa vies plass til det nyåpne museet, og forteller blant annet historien fra Nasjonalgalleri til Nasjonalmuseum. I billaget er det merket at det er et samarbeid med Fredriksen-familien. Ifølge Morgenbladet er all omtale av Nasjonalmuseet positiv.

- Et valg vi har tatt

Sjefsredaktør i The Art Newspaper, Alison Cole sier til Morgenbladet at innholdet i sakene ikke er påvirket av at Fredriksen-familien har betalt for det, og at journalistikken ikke begrenser seg. Om at all omtale av museet er positiv, svarer Cole:

- Det er et valg vi har tatt. Dette handlet om åpningen og om Oslo, dette er ikke undersøkende journalistikk. Artiklene er tydelig merket som et kommersielt produkt i samarbeid med Fredriksen-familien. Men avisa samarbeider ikke med noen, og i den delen av produktet kan man lese undersøkende, kritisk journalistikk, sier Cole.

Kritikk for samarbeidet

Fredriksen-døtrenes samarbeid med Nasjonalmuseet har skapt kraftige reaksjoner. Cecilie og Kathrine Fredriksen er døtrene til John Fredriksen, som er regnet som verdens rikeste nordmann. Fredriksen har imidlertid kypriotisk statsborgerskap, og betaler dermed ikke skatt til Norge. Ifølge Kapital hadde han en formue på 114 milliarder kroner i 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer