Kjøpte Walters brukte truser for 60 000 kroner

Rekvisitter fra «Breaking Bad» auksjonert bort for 6 millioner.

AUKSJON: Nylig ble det holdt en auksjon der rekvisitter fra suksesserien «Breaking Bad» ble solgt. Hovedkarakteren Walter Whites ikoniske underbukser ble solgt for 60 000 kroner. Foto: Scanpix
AUKSJON: Nylig ble det holdt en auksjon der rekvisitter fra suksesserien «Breaking Bad» ble solgt. Hovedkarakteren Walter Whites ikoniske underbukser ble solgt for 60 000 kroner. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): For kort tid siden ble den aller siste episoden av suksesserien «Breaking Bad» sendt på amerikanske TV-skjermer.

Serien har engasjert, hisset opp og rørt publikum verden over siden premieren i 2008. I tillegg til å ha vunnet et utall priser ligger den også for tiden på førsteplass på IMDBs liste over tidenes beste tv-serier.

Auksjon Selskapet Screen Bid driver med videresalg av rekvisitter brukt i kjente filmer og TV-serier, og nylig ble gjenstander fra «Breaking Bad», lagt ut for salg i form av en auksjon.

Til sammen ble de 337 tingene lagt ut for salg, blant annet rekvisitter, klesplagg og kjøretøy, solgt for 6 millioner kroner, som er halvparten av den summen selskapet hadde håpet å tjene, ifølge Variety.

Hovedpersonen Walter White sine velkjente hvite underbukser ble solgt for i underkant av 60 000 kroner, mens den kanskje mest ikoniske rekvisitten av dem alle - Whites kopi av boka «Leaves of Grass», skrevet av poeten Walt Whitman - ble solgt for svimlende 389 000 kroner.

Andre rekvisitter som ble solgt for svært høye summer var karakteren Hector «Tio» Salamancas bjelle som han i serien bruker som eneste kommunikasjonsmiddel, solgt til en fan for 160 000 kroner. Også den rosa teddybjørnen som i serien falt ned i Walters hage etter en flyeksplosjon, ble solgt for en sekssifret sum - 121 000 kroner.

Latinamerikansk Walter I forrige uke ble det kjent at produksjonsselskapet bak «Breaking Bad», Sony Pictures Television, har inngått en avtale om å lage en nyinnspilling av serien for det latinamerikanske markedet, som har fått tittelen «Metástasis».

BESKYTTELSESDRESS: En fan av serien betalte 18 000 kroner for den velkjente gule beskyttelsesdressen fra serien. Foto: Scanpix
BESKYTTELSESDRESS: En fan av serien betalte 18 000 kroner for den velkjente gule beskyttelsesdressen fra serien. Foto: Scanpix Vis mer

Handlingen i nyinnspillingen finner sted i Colombia og karakterenes navn har fått en lett «spanskifisering». Hovedpersonen heter nå Walter Blanco, den opprinnelige karakteren Jesse har skiftet navn til Jose, Walters kone Skyler er kalt Cielo og DEA-agenten Hank heter nå Henry.

Serien har ikke fått en endelig premieredato, men i helga ble det sluppet en kort trailer som du kan se nederst i saken.