Kjør debatt!

FREDAG var sekundant da sommerens litterære kamphaner møttes til verbal duell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

1. runde

«Du kommer for sent med dine store ord og din debutbok, Ari.»

Tore Renberg, Dagbladet 6. august

Behn: - Aldri. Det blir aldri for seint å gjøre opprør. Jeg har en gammel venn. Han er 86 år. Han sier: «Et opprør kan aldri komme for ofte. Det må komme igjen og igjen og igjen».

Vi har tatt med oss brak-debutant Ari Behn (26) til Stavanger for å møte Tore Renberg (27). Renberg har rukket å gi ut seks bøker, den sjuende foreligger om to uker. Behn brukte fire år på hundre sider. Til gjengjeld ble «Trist som faen» belønnet med terningkast seks. Begge forfatterne liker å se på seg selv som klassisk litterære motpoler: Studenten vs. sjømannen, den intellektuelle vs. livsnyteren. I morgen skal Renberg smis i hymens lenker. Behn har tatovert en terning med seks øyne på høyre skulder.

Renberg: - Jeg er ingen stridens mann, men jeg liker opprør så lenge de har et poeng. Det har ikke Ari. Han driver et utdatert opprør.

Behn: - Det stemmer ikke. Jeg ser meg om i norsk litteratur og tenner ikke på noe av det som skrives. Du inntar en merkelig posisjon når du går ut offentlig og sier at alt som blir utgitt er bra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer