Musikkanmeldelse: Sam Smith - «The Thrill of It All»

Kjører seg fast i repterende emosjonell tristesse

Det er grenser for hvor mye hjerte og smerte man klarer å håndtere fra Sam Smiths gudbenådede vokal.

Foto: Universal Music
Foto: Universal Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med sitt oppsiktsvekkende bidrag på 2012/2013-dødaren «Latch» var Sam Smith ikke bare med på å løfte Lawrence-brødrene til kommersielle høyder, men gjenintroduserte også kvalitetssterk, britisk klubbmusikk til radiobølgene.

25-åringens mest imponerende bedrift er likevel ikke å gjøre P3 lyttbar igjen. Som albumartist tok han raskt steget til multimillionselgende Adele-nivå, og har like hurtig oppnådd samme type status som en av sin generasjons største stemmer.

Preget av gigantsuksessen etter debuten «In The Lonely Hour», er det nå en nedstrippet og selvransakende Smith som igjen entrer rampelyset – akkurat i tide for det emosjonelle vinterhalvåret.

Selv om Smith startet karrieren som en dansegulv-stemme, er det jo liten tvil om at det er i de følsomme øyeblikkene han for alvor skinner med sin gudbenådede tenor. I så måte kan mørketidens hjerteknuste, angerfulle og selvpinende lyttere glede seg over en utgivelse dynket i vakker tristesse.

«You must think that I’m stupid, you must think that I’m a fool», åpner sangeren skiva over blå, nedtonede pianoakkorder, og leverer ny ammunisjon til alle som har blitt litt for flinke til å beskytte sitt eget hjerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer