Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Kjørte Holmenkollbanen med kongen - igjen

- Vi er heldige som har et så folkelig kongehus.

MØTTE KONGEN IGJEN: Berit Okkenhaug med kong Olav på trikken i 1973 og med kong Harald på t-banen 6. desember 2010.  Foto 1973: Odd Wentzel Foto 2010: Terje Bendiksby / Scanpix
MØTTE KONGEN IGJEN: Berit Okkenhaug med kong Olav på trikken i 1973 og med kong Harald på t-banen 6. desember 2010. Foto 1973: Odd Wentzel Foto 2010: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av Berit Okkenhaug og kong Olav på trikken under oljekrisen i 1973 har blitt verdensberømt og trykket i utallige aviser.

Da Holmenkollens nye t-banestasjon åpnet klokken ni i dag var både kong Harald og Berit Okkenhaug på plass.

ÅPNET BANEN: Kong Harald klipper båndet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ÅPNET BANEN: Kong Harald klipper båndet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Stasjonen har vært stengt i lengre tid, mens arbeidet med oppgraderingen har pågått. Nå har stasjonen fått nye adkomstramper og plattformer og ny belysning.

Okkenhaug synes det var veldig stas å bli invitert til en ny tur med kongen, men innrømmer at det var godt å være litt bedre forberedt.

Annerledes enn sist - Det var veldig hyggelig å kjøre banen med kongen, men veldig annerledes enn forrige gang. Denne gangen visste jeg jo mer hva som skulle skje, sier Okkenhaug til Dagbladet.

KLAR TIL BRUK: Den nye Holmenkollbanen ble åpnet mandag formiddag av kong Harald. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KLAR TIL BRUK: Den nye Holmenkollbanen ble åpnet mandag formiddag av kong Harald. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Under oljekrisen i 1973 valgte kong Olav å ta med seg skiene på trikken til Holmenkollen. Okkenhaug forteller at hun først så en mann i anorakk og ikke oppfattet at det var kongen før etter en stund.

- Jeg var jo veldig ung, og ble nok litt forferdet da jeg så at det var kong Olav som satt ved siden av meg, sier hun og forteller at hun kanskje ikke var helt forberedt på oppstyret i etterkant.

Folkelig kongehus I februar arrangeres ski-VM i Oslo, og den nye banen vil frakte mengder av skientusiaster opp til Holmenkollen.

BLE VERDENSKJENT: Bildet av Berit Okkenhaug og Kong Olav på trikken i 1973 har vært trykket i utallige aviser. Foto: Odd Wentzel
BLE VERDENSKJENT: Bildet av Berit Okkenhaug og Kong Olav på trikken i 1973 har vært trykket i utallige aviser. Foto: Odd Wentzel Vis mer

Okkenhaug forteller at samtalen mellom henne og kongen var hyggelig og avslappet på turen fra Majorstua og opp til Holemkollen i dag.

- Vi er veldig priviligerte i Norge som har et kongehus som er så folkelig, sier Okkenhaug.

FORNØYD:
Berit Okkenhaug tar Holmenkollbanen med Kongen som medpassasjer, slik hun gjorde det i 1973.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FORNØYD: Berit Okkenhaug tar Holmenkollbanen med Kongen som medpassasjer, slik hun gjorde det i 1973. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!