Kjørte Holmenkollbanen med kongen - igjen

- Vi er heldige som har et så folkelig kongehus.

MØTTE KONGEN IGJEN: Berit Okkenhaug med kong Olav på trikken i 1973 og med kong Harald på t-banen 6. desember 2010.  Foto 1973: Odd Wentzel Foto 2010: Terje Bendiksby / Scanpix
MØTTE KONGEN IGJEN: Berit Okkenhaug med kong Olav på trikken i 1973 og med kong Harald på t-banen 6. desember 2010. Foto 1973: Odd Wentzel Foto 2010: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildet av Berit Okkenhaug og kong Olav på trikken under oljekrisen i 1973 har blitt verdensberømt og trykket i utallige aviser.

Da Holmenkollens nye t-banestasjon åpnet klokken ni i dag var både kong Harald og Berit Okkenhaug på plass.

Stasjonen har vært stengt i lengre tid, mens arbeidet med oppgraderingen har pågått. Nå har stasjonen fått nye adkomstramper og plattformer og ny belysning.

Okkenhaug synes det var veldig stas å bli invitert til en ny tur med kongen, men innrømmer at det var godt å være litt bedre forberedt.

Annerledes enn sist - Det var veldig hyggelig å kjøre banen med kongen, men veldig annerledes enn forrige gang. Denne gangen visste jeg jo mer hva som skulle skje, sier Okkenhaug til Dagbladet.

Under oljekrisen i 1973 valgte kong Olav å ta med seg skiene på trikken til Holmenkollen. Okkenhaug forteller at hun først så en mann i anorakk og ikke oppfattet at det var kongen før etter en stund.

- Jeg var jo veldig ung, og ble nok litt forferdet da jeg så at det var kong Olav som satt ved siden av meg, sier hun og forteller at hun kanskje ikke var helt forberedt på oppstyret i etterkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer