Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tom Sizemore:

Kjørte på sin egen stuntmann - nå blir han saksøkt

Hollywood-stjerna Tom Sizemore beskyldes for å ha vært beruset under opptrinnet. 

SAKSØKES: Tom Sizemore saksøkes nå av sin egen stuntmann. Foto: Victoria Will / INVISION, NTB scanpix 
SAKSØKES: Tom Sizemore saksøkes nå av sin egen stuntmann. Foto: Victoria Will / INVISION, NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Tom Sizemore (54) er kjent fra en rekke forskjellige storfilmer, deriblant «Saving Private Ryan» og «Pearl Harbor». Hollywood-veteranen portretterer ofte barske menn, gjerne i krigssammenheng.

Nå er det imidlertid alt annet enn skuespillerferdighetene 54-åringen får oppmerksomhet for. I juli klarte Sizemore å meie ned sin egen stuntmann, Steve de Castro, under en innspilling i ørkenen i Los Angeles.

Nå har stuntmannen valgt å saksøke skuespilleren, og hevder at 54-åringen var beruset da det hele skjedde.

Ble skadet

Det var USA Today som først omtalte saken. Det var i forbindelse med innspillingen av tv-serien «Shooter» at ulykken skjedde. De Castro ble liggende under et kjøretøy som Sizemore hadde kjørt, og ble fraktet fra stedet i luftambulanse.

Søksmålet stuntmannen nå har gått til mot skuespilleren spesifiserer ikke hvilke skader han ble pådratt, men det heter i rettsdokumentene at det var «flerfoldige indre og ytre skader». Det hevdes at skadene han pådro seg har sørget for at han aldri kan jobbe som normalt igjen.

I søksmålet hevder stuntmannen at Sizemore var beruset da ulykken skjedde. Det ble ikke åpnet en etterforskning av hendelsen der og da, men det vil altså komme for retten nå. Produksjonsselskapet Paramount Pictures er også saksøkt av de Castro.

Ifølge USA Today har Paramount nektet å uttale seg om hendelsen. Skuespillerens agenter har ikke svart på den amerikanske nettavisas henvendelser.

Dette er ikke første gang Sizemore er i trøbbel med loven. I juli ble skuespilleren arrestert, mistenkt for å ha vært voldelig med sin daværende kjæreste. Han benektet tiltalen hele veien. Han har også hatt problemer med rusmisbruk i fortida.

Store innspillingsulykker

Dette er på langt nær første gang det skjer en ulykke på et film- eller tv-sett, og det er heller ikke første gang det får konsekvenser.

Tidligere i år ble skuespiller Dylan O'Brien fraktet til sykehus etter at han havnet i en ulykke under innspillinga av filmen «Maze Runner: The Death Cure». 24-åringen skal angivelig ha blitt påkjørt av en bil, og blant annet pådratt seg en rekke brudd.

Det skal likevel gå bra med skuespilleren nå, ifølge ET Online.

I juni ble to mennesker, en mann på 35 og en mann på 40, skadet i en paragliderulykken som fant sted på Voss. Det var under innspillinga av nye episoder til den populære serien «Petter Uteligger» at ulykken fant sted.

De involverte ble henholdsvis lettere og alvorlig skadd.

I april brakk den norske komikeren Kevin Vågenes ryggen under innspillingen av serien «På tur med Dag Otto». Vågenes falt på et tre under innspillinga, og ble fraktet til sykehus. Det har siden gått bra med den norske komikeren.

Under innspillingen av den nyeste «Star Wars»-filmen i 2014 ble skuespiller Harrison Ford hardt skadet.

74-åringen ble kastet i bakken av en hydraulisk dør på filmsettet til «Star Wars: The Force Awakens». Det var på settet til skipet Millennium Falcon hendelsen skjedde.

Under en rettssak mot produksjonsselskapet konkluderer påtalemyndighetene med at det er et under at Ford overlevde.

«Påtalemyndighetene mener at kraften i døra kunne ha drept ham», skrev Variety.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!