NY START: Her er Kiki Sukezane i rollen som Miko Otomo, en av de nye rollefigurene i «Heroes Reborn». Foto: Christos Kalohiridis/NBC
NY START: Her er Kiki Sukezane i rollen som Miko Otomo, en av de nye rollefigurene i «Heroes Reborn». Foto: Christos Kalohiridis/NBCVis mer

Kjørte seriesuksessen i grøfta - nå kommer oppfølgeren ingen ba om

Premiere til uka.

Superheltserien «Heroes» var et friskt pust da den dukket opp i 2006, og rollefigurer som den usårbare cheerleaderen Claire og tegneserienerden Hiro ble kjapt seerfavoritter på sin ferd mot å redde verden.

Fire år senere var serien imidlertid redusert til et innfløkt rakleverk av dårlige dramaturgiske beslutninger og rollefigurer det var umulig å bry seg om lenger. Seerkjærlighet ble snudd til hat.

Som «Prison Break», også fra samme periode, leverte «Heroes» en flott førstesesong, for så å kjøre herligheten rett i grøfta.

Serien ble kansellert etter fire sesonger, fullt fortjent, og de færreste trodde man ville se noe til «Heroes» igjen.

Helt til amerikanske NBC i fjor annonserte oppfølgerserien «Heroes Reborn», som har amerikansk premiere førstkommende torsdag.
Skurk ble helt
Nyheten om en oppfølger var til å klø seg i hodet av. Hadde verden glemt akkurat hvor skrint det var å følge med på «Heroes» etter hvert?

Et kjapt eksempel fra slutten av tredje sesong (og ja, dette er spoilere):

Sylar, selve sjefsskurken, har evnen til å kopiere utseendet til hvem som helst han berører. Han dreper helten Nathan stjeler utseendet hans, men blir overmannet.

Mens han fortsatt er i Nathans skikkelse får Sylar deretter overført Nathans minner inn i hodet sitt av en telepat, som så overbeviser ham om at han virkelig ER Nathan.

Og dermed har serien fått Nathan tilbake.

Det er en dum, dum vri i en fortelling hvor den interne logikken allerede er strukket til bristepunktet. Som én YouTube-kommentator skriver under et klipp av scenen hvor Nathan dør:

—Det gir ingen mening at de ikke kunne gjenopplive Nathan med Claire sitt blod. De gjorde det med Noah (Claires far, journ.anm.), og han var død i flere timer.
Blir jaktet på
«Heroes Reborn» tar til fem år etter originalen, i en verden hvor folk med superkrefter blir jaktet på og drept.

Foruten et nytt rollegalleri returnerer flere av hovedrollene fra forrige omgang, blant dem Jack Coleman i rollen som Noah. Som i forrige runde er det serieskaper Tim Kring som står bak roret også denne gangen.

I det hele tatt er mye som før. Det som har endret seg er at det å lage tv-serie om superhelter på ingen måte er noen unik idé lenger - heller det motsatte, med Marvel-titler som «Agents of S.H.I.E.L.D.» og «Daredevil» blant høydepunktene.

Spørsmålet flere nå stiller er det i det hele tatt er mulig å gjenreise «Heroes»-flagget i et så tett befolket superhelt-landskap. Og om Kring er rette mann for jobben.

Nick Harley i Den of Geek er blant dem som allerede nå dømmer serieskaperen nord og ned:

— Om han kræsja skuta én gang, er det en god sjanse for at han gjør det igjen.

En som er mer positiv er Forbes-anmelder Merrill Barr. Han har sett seriens første episoder og mener den faktisk er nær ved å tangere kvaliteten av den første «Heroes»-sesongen - den må bare unngå fortiden.

— Bitene som ikke er bundet til den opprinnelige serien er det som stikker seg mest ut. Når serien snubler, er det med ting som Noahs fortelling som bare kommer med påminner etter påminner om ting som vil være tyngre å forstå for nye seere.

For dem som føler for å se seg opp på «Heroes» før oppfølgeren eventuelt måtte dukke opp i norske farvann finnes serien på Netflix.