Kjør black debbath

Det var faktisk på tide med en litterær salong om både stonerrock - og humor i musikken.

STONERDEBATT: Ole Petter Andreassen, Aslag Guttormsgaard, Lars Lønning og Egil Hegerberg på lanseringsdebatt for albumet "Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock" med Black Debbath. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
STONERDEBATT: Ole Petter Andreassen, Aslag Guttormsgaard, Lars Lønning og Egil Hegerberg på lanseringsdebatt for albumet "Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock" med Black Debbath. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Black Debbath er en truet art i musikklivet. Det på tross av kultstatus, gjennomslag i offentligheten med etableringen av munnhell som «det er problemer innad i Høyre» - og Egil Hegerbergs relative kjendisstatus.

Delvis for å problematisere dette, delvis for å skape blest om sin nye albumutgivelse - men kanskje først og fremst for å tilfredsstille sin egen hang til originale og kreative lanseringsprosjekter, inviterte Black Debbath i går til debatt på Litteraturhuset. Under tittelen «Nå får det faen meg være rock!»

Slike postmoderne grep kan bli ganske flaue, med mindre det faktisk fylles med innhold som lever opp til konseptet. For det den stappfulle salen fikk, var faktisk en slags litterær salong. Knut Schreiner fra Turboneger redegjorde for Stonerrockens bakgrunn, og plasserte Black Debbath inn i en musikkhistorisk kontekst. Med sin typisk norske kulturbakgrunn, altså akademiker- og eller kunstnerfamilier, faller de utenfor den klassiske definisjonen av stonerrockere: anti-establishment, arbeiderklasse, søkende mot det overnaturlige, space og mytisk fortid. Til gjengjeld treffer de med det musikalske - med riff som kan trenge motstandsløst gjennom tåka av tjall, som Schreiner treffende beskriver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer