Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

"Kjøttsår" til Cannes

Eneste nordiske kortfilm på årets filmfestival.

 DAGEN DERPÅ : I kortfilmen"Kjøttsår" drikker Jon (spilt av Kjetil Kvarmstøl) alkohol for første gang. Det byr på flere nye erfaringer. Foto: Francisco Munoz
DAGEN DERPÅ : I kortfilmen"Kjøttsår" drikker Jon (spilt av Kjetil Kvarmstøl) alkohol for første gang. Det byr på flere nye erfaringer. Foto: Francisco Munoz Vis mer

(Dagbladet.no): Som eneste nordiske kortfilm står Lisa Marie Gamlems «Kjøttsår» på det offisielle kortfilmprogrammet under filmfestivalen i Cannes i mai. «Kjøttsår» kan dermed vinne Gullpalmen for beste kortfilm under avslutningsseremonien 22. mai.

- Det er veldig stas å delta på en så prestisjetung filmfestival som Cannes. Man drømmer alltid om å vise film der, men tør aldri tro at det vil skje, sier Bendik Heggen Strønstad, som har produsert filmen.

Dagen derpå «Kjøttsår» handler om 13 år gamle Jon og hans alkoholdebut med påfølgende dagen derpå. Sammen med vennene Petter og Vesla sitter Jon i skolekorridoren etter å ha laget fyll og spetakkel på en skolefest. Gjennom ungdommenes samtale avdekkes både kjærlighet, skam og tilhørighet.

-Gode salgsmuligheter Filmteamet håper den internasjonale filmbransjen vil legge merke til ungdomsfilmen.

- Å vise filmen på en slik arena innebærer gode muligheter til å få solgt den til tv-kanaler i ulike land, sier Heggen Strønstad.

Regissør Lisa Marie Gamlem har tidligere laget kortfilmen «Bennys gym», som deltok i Berlin i 2007, og den Emmy-nominerte tv-serien «Ping Pong» (2008).  Manus er skrevet av Jørn Kurt Bergo. «Kjøttsår» har fått 800 000 kroner i produksjonstilskudd fra NFI, og er også finansiert av Sørnorsk filmsenter, Vestnorsk filmsenter, Fond for lyd og bilde og Cultiva.

I alt er ni filmer fra ni ulike land tatt ut til årets kortfilmprogram, og festivaljuryen ledes av Michel Gondry. Det er fem år siden Bobbie Peers vant Norges første Gullpalme med kortfilmen «Sniffer».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media