K.K. Downing slutter i norgesaktuelle Judas Priest

Gitaristen blir ikke med på bandets avskjedsturne.

FORTSETTER LIKEVEL: Judas Priest legger ut på sin mye omtalte avskjedsturné selv om K.K. Downing har forlatt bandet. 31 år gamle Richie Faulkner blir bandets nye gitarist. Foto: AP
FORTSETTER LIKEVEL: Judas Priest legger ut på sin mye omtalte avskjedsturné selv om K.K. Downing har forlatt bandet. 31 år gamle Richie Faulkner blir bandets nye gitarist. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Judas Priest skriver i en pressemelding på hjemmesiden sin at de med tungt hjerte annonserer at K.K. Downing slutter i bandet og ikke blir med på den kommende avskjedsturneen.

- Bandet respekterer avgjørelsen hans, og ønsker ham alt godt, skriver de.

- Vil ikke skuffe fansen Etter over 40 år som et av heavy metal-sjangerens viktigste band ble det i desember klart at Judas Priest legger opp.

Før de sier takk og farvel legger de ut på en omfattende avskjedsturné som har fått navnet «Epitaph World Tour 2011».

- Etter å ha tenkt hardt og lenge på hva de skulle gjøre, ble det enstemmig vedtatt at bandet skal gjennomføre turneen og ikke skuffe fansen de har over hele verden, skriver de i pressemeldingen.

Spiller i Oslo og Bergen Den 31 år gamle britiske gitaristen Richie Faulkner skal erstatte K.K. Downing under turneen. Han beskrives som et stort talent som skal hjelpe til å «gjøre sceneshowet til et fyrverkeri».

Som en del av avskjedsturneen gjester de britiske heavy metal-veteranene blant annet Oslo og Bergen i juni.

Judas Priest, som hadde sitt utspring i tungmetalbyen Birmingham, ble et verdensomfattende fenomen med plater som «Killing Machine» og «British Steel», og blir av mange regnet som opphavsmennene til betegnelsen heavy metal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer