FORTSETTER LIKEVEL: Judas Priest legger ut på sin mye omtalte avskjedsturné selv om K.K. Downing har forlatt bandet. 31 år gamle Richie Faulkner blir bandets nye gitarist. Foto: AP
FORTSETTER LIKEVEL: Judas Priest legger ut på sin mye omtalte avskjedsturné selv om K.K. Downing har forlatt bandet. 31 år gamle Richie Faulkner blir bandets nye gitarist. Foto: APVis mer

K.K. Downing slutter i norgesaktuelle Judas Priest

Gitaristen blir ikke med på bandets avskjedsturne.

(Dagbladet.no): Judas Priest skriver i en pressemelding på hjemmesiden sin at de med tungt hjerte annonserer at K.K. Downing slutter i bandet og ikke blir med på den kommende avskjedsturneen.

- Bandet respekterer avgjørelsen hans, og ønsker ham alt godt, skriver de.

- Vil ikke skuffe fansen Etter over 40 år som et av heavy metal-sjangerens viktigste band ble det i desember klart at Judas Priest legger opp.

Før de sier takk og farvel legger de ut på en omfattende avskjedsturné som har fått navnet «Epitaph World Tour 2011».

- Etter å ha tenkt hardt og lenge på hva de skulle gjøre, ble det enstemmig vedtatt at bandet skal gjennomføre turneen og ikke skuffe fansen de har over hele verden, skriver de i pressemeldingen.

Spiller i Oslo og Bergen Den 31 år gamle britiske gitaristen Richie Faulkner skal erstatte K.K. Downing under turneen. Han beskrives som et stort talent som skal hjelpe til å «gjøre sceneshowet til et fyrverkeri».

Som en del av avskjedsturneen gjester de britiske heavy metal-veteranene blant annet Oslo og Bergen i juni.

Judas Priest, som hadde sitt utspring i tungmetalbyen Birmingham, ble et verdensomfattende fenomen med plater som «Killing Machine» og «British Steel», og blir av mange regnet som opphavsmennene til betegnelsen heavy metal.

 

AVSKJED FØR AVSKJEDSTURNÉ: K. K. Downing blir ikke med på Judas Priests avsluttende turné. Foto: EPA
AVSKJED FØR AVSKJEDSTURNÉ: K. K. Downing blir ikke med på Judas Priests avsluttende turné. Foto: EPA Vis mer