KK-redaktør sier opp i protest

Nekter å bli mer lik Se og Hør.

(Dagbladet.no): I dag blir de ansatte i Norges eldste kvinnemagasin KK informert om at sjefredaktør Bente Engesland trekker seg fra jobben, skriver Dagens Næringsliv.

Hun har ifølge avisa levert oppsigelsen sin etter en lengre intern konflikt med ledelsen.

Fusjon

Striden skal dreie som om den redaksjonelle profilen til magasinet, som har opplevd en opplagsnedgang på over 11 prosent i forkant av den vedtatte fusjonen mellom forlaget Allers Familie Journal og Se og Hør Forlaget.

Det skal ifølge DN ha kommet signaler fra konsernlederhold at fusjonen ville føre KK nærmere Se og Hørs underholdnings- og kjendisjournalistikk, noe Engesland skal ha tatt sterk avstand fra.

- Noen vil dø

Engesland har ikke kommentert saken til Dagens Næringsliv, men uttalte i et intervju med Journalisten nylig at hun ikke er skremt av fallende oppslagstall i kampen om de kvinnelige leserne.

- Jeg opplever konkurransen som djevelsk utfordrende og veldig spennende, sa Engesland, som samtidig tok høyde for at konkurransen kan bli for hard for enkelte aktører:

TREKKER SEG: Sjefredaktør Bente Engesland trekker seg fra jobben som sjefredaktør i KK etter en konflikt med ledelsen. Foro: ERLEND AAS / SCANPIX
TREKKER SEG: Sjefredaktør Bente Engesland trekker seg fra jobben som sjefredaktør i KK etter en konflikt med ledelsen. Foro: ERLEND AAS / SCANPIX Vis mer

- Dagens mediemarked preges av sterk uro og turbulens. Alle blør og noen vil dø.

Før jobben i KK jobbet Engesland som politisk redaktør og programsjef i Nyhetsdivisjonen i NRK.

KK-redaktør sier opp i protest